- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 12,310
-
- MFC Puanı
- 5,925
Merhabalar Sevgili Dostlar,
Bu aralar bolca buğdaylı tarifim var Bunlardan ilki keşkek. Keşkeği ilk defa 11-12 yıl önce Manisanın bir ilçesinde tatmıştım. Bizim düğünlerde ve sünnetlerde pasta limonata ikram edilir ama oralarda keşkek yapılırmış. İlk başta görünüsü bir garip gelse de tadına baktığımda çok beğenmiştim.
Keşkek aslında yapımı oldukça zahmetli bir yemektir. Bayram, düğün ya da sünnet gibi kutlamalarda yapıldığı için kocaman kazanlar içinde kaynatılır. Öyle ki Manisada damadın sağdıcı bu kazanların üzerinde oynatılır.
keskek
Yıllar içinde etlisi, hindilisi derken bir çok farklı tarif ile yapıldığını gördüm. Bazıları yörelerde içine soğan ve nohut da ekleniyor. Ben nohutu çok yakıştırıyorum.
Bu tarifin sahibi sevgili Sedanın annesi. Ne zaman istanbula gelse bizim için keşkek kaynatır, bende eğer yetişebilirsem tavukları didiklemesine ve buğdayları dövmesine yardım ederim
Yakında nohutlusunu ve etlisini de evde deneyeceğim.
Sevgiler
Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
2 adet kalçalı tavuk budu
Haşlamak ve buğdayları ıslatmak için su
tuz
karabiber
Üzeri için:
kırmızı toz biber
Terayağı ya da sıvıyağ
Yapılışı:
Buğdayları 3-4 saat önce sıcak su ile ıslatın. Tavuklar ayrı tencereye alıp bol su ile haşlayın. (Haşlama suyunu kenara ayırın)
Haşladığınız tavukların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin.
Buğdayları geniş bir tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.
Buğday suyunu çektikçe üzerine ayırdığınız tavuğun suyundan ekleyin.
Buğdaylar pişip patlamaya başlayınca 10 dk kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın.
Macunlaşmaya başlayan keşkeği tuz ve biber ekleyerek lezzetlendirin.
Didiklediğiniz tavuk etlerini ilave ederek yarım saat daha arada karıştırılarak pişirin.
Kırmızı toz biber ve yağı kızdırıp üzerine dökerek servis edin.
Bu aralar bolca buğdaylı tarifim var Bunlardan ilki keşkek. Keşkeği ilk defa 11-12 yıl önce Manisanın bir ilçesinde tatmıştım. Bizim düğünlerde ve sünnetlerde pasta limonata ikram edilir ama oralarda keşkek yapılırmış. İlk başta görünüsü bir garip gelse de tadına baktığımda çok beğenmiştim.
Keşkek aslında yapımı oldukça zahmetli bir yemektir. Bayram, düğün ya da sünnet gibi kutlamalarda yapıldığı için kocaman kazanlar içinde kaynatılır. Öyle ki Manisada damadın sağdıcı bu kazanların üzerinde oynatılır.
keskek
Yıllar içinde etlisi, hindilisi derken bir çok farklı tarif ile yapıldığını gördüm. Bazıları yörelerde içine soğan ve nohut da ekleniyor. Ben nohutu çok yakıştırıyorum.
Bu tarifin sahibi sevgili Sedanın annesi. Ne zaman istanbula gelse bizim için keşkek kaynatır, bende eğer yetişebilirsem tavukları didiklemesine ve buğdayları dövmesine yardım ederim
Yakında nohutlusunu ve etlisini de evde deneyeceğim.
Sevgiler
Malzemeler:
500 gr aşurelik buğday
2 adet kalçalı tavuk budu
Haşlamak ve buğdayları ıslatmak için su
tuz
karabiber
Üzeri için:
kırmızı toz biber
Terayağı ya da sıvıyağ
Yapılışı:
Buğdayları 3-4 saat önce sıcak su ile ıslatın. Tavuklar ayrı tencereye alıp bol su ile haşlayın. (Haşlama suyunu kenara ayırın)
Haşladığınız tavukların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin.
Buğdayları geniş bir tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.
Buğday suyunu çektikçe üzerine ayırdığınız tavuğun suyundan ekleyin.
Buğdaylar pişip patlamaya başlayınca 10 dk kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın.
Macunlaşmaya başlayan keşkeği tuz ve biber ekleyerek lezzetlendirin.
Didiklediğiniz tavuk etlerini ilave ederek yarım saat daha arada karıştırılarak pişirin.
Kırmızı toz biber ve yağı kızdırıp üzerine dökerek servis edin.