Malzemeler:
1 kâse kereviz yaprağı
1 kırmızıbiber
1 kuru soğan
Terbiyesi için:
1 kâse yoğurt
3 çorba k. un
yarım limon
1 su b. et suyu
su
tuz
Sıvıyağı
Kereviz yaprağı çorbası tarifi
Bir tavaya yağı alalım, rende soğanı ve incecik doğradığımız kırmızıbiberi ilave edelim, hafif kavuralım, üzerine ince kıydığımız kereviz yapraklarını ekleyelim (haşlanmış) tuz ilave edip 67 dakika sote edelim.
Tencereye, yağı alalım üzerine unu ilave edelim, bir iki karıştırıp üzerine et suyunu ilave edelim, su ile çırptığımız yoğurdu ilave edelim. Tavadaki malzemeyi tencereye alalım, Son olarak limon suyu ve tuzunu alalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım. Farklı bir lezzet. Afiyet olsun.
1 kâse kereviz yaprağı
1 kırmızıbiber
1 kuru soğan
Terbiyesi için:
1 kâse yoğurt
3 çorba k. un
yarım limon
1 su b. et suyu
su
tuz
Sıvıyağı
Kereviz yaprağı çorbası tarifi
Bir tavaya yağı alalım, rende soğanı ve incecik doğradığımız kırmızıbiberi ilave edelim, hafif kavuralım, üzerine ince kıydığımız kereviz yapraklarını ekleyelim (haşlanmış) tuz ilave edip 67 dakika sote edelim.
Tencereye, yağı alalım üzerine unu ilave edelim, bir iki karıştırıp üzerine et suyunu ilave edelim, su ile çırptığımız yoğurdu ilave edelim. Tavadaki malzemeyi tencereye alalım, Son olarak limon suyu ve tuzunu alalım, birkaç dakika kaynatıp ocaktan alalım. Farklı bir lezzet. Afiyet olsun.