Malzemeler:
3 yemek kaşığı, un
1 çay fincanı, süt
1 adet, kereviz
1 tane, soğan
2 diş sarımsak
1 çay fincanı, et suyu
tuz, sıvıyağ
alabildiği kadar su
Kereviz Çorbası Tarifi:
Öncelikle, kerevizi ayıklayalım, bie sudan gecirelim, daha sonra kesme tahtasında küp küp doğrayalım. Bir tencereyeminik doğranmış soğan ve sarımsağı alalım sıvıyagı ilave edelim hafif soteliyelim soğan ve sarımsağı. Üzerine unu alalım hafif kavuralım, kerevizleri ilave edelim birkaç dakika daha kavurup üzerine su, et suyu ve sütü ilave edelim pişmeye bırakalım. Pişen kereviz çorbasını servis tabağına alalım, dilerseniz kereviz yaprakları ile servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun