• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kereviz Çorbası Tarifi

Pamira

Moderatör
İçerik Üreticisi
Üyelik Tarihi
22 May 2019
Konular
2,801
Mesajlar
9,706
MFC Puanı
60,560
kerevizli-mercimek-corbasi-tarifi.jpg



Kereviz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

2 adet orta boy kök kereviz ( yaprak ve sap kısımlarıyla
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Kereviz Çorbası Tarifinin Püf Noktası

Kerevizin kararmaması için; kerevizleri soymadan önce yanınızda limon suyu bulundurun. Kerevizleri soyarken bıçağı limonlayın ve limon suyu ile kestiğiniz parçaları ovuşturun. Arzuya göre; kerevizleri, su dolu bir kapta limon suyuyla birlikte de bekletebilirsiniz.

Kereviz Çorbası Tarifinin Pişirme Önerisi

Kereviz saplarını, küp şeklinde kestiğiniz kerevizlerle birlikte çorba karışımına ekleyebilirsiniz.

Kereviz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?


Kuru soğanı yarım ay şeklinde piyazlık doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde kesin.Kabuğunu soyduğunuz havucu, ince dilimler halinde kesin. Kabuğunu soyduğunuz kerevizleri küp şeklinde doğrayın.Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Piyazlık doğranmış kuru soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar zeytinyağında soteleyin.İnce dilimlenmiş havucu katıp, soteleme işlemini sürdürün. Küp küp doğranmış kerevizleri ekleyin ve karıştırın. Tencereye sebzelerin seviyesine gelecek kadar yaklaşık 3 su bardağı sıcak suyu katın ve kapağı kapalı şekilde 30 dakika kadar pişirin.Havuçlar çatalla ezilecek kıvama geldiyse çorbayı ocaktan alın.Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp, damak tadınıza göre çorbayı çeşnilendirin.Taneli olan çorbayı blenderdan geçirin. Eğer kıvamı sizin için çok koyu ise 1-2 su bardağı sıcak su ekleyip, bir taşım daha kaynatın.İnce ince doğranmış kereviz sapı ve yaprakları eşliğinde sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.​
 
Üst