- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Yaklaşık 2 su bardağı kepek unu ( veya buğday unu)
125 gram tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
15 gram yaş maya
1 çay kaşığı mahlep
1 fincan su
İç Malzemesi
Beyaz peynir, maydanoz, karabiber
Üzerine
Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Mayanın üzerine su dökülür ve yumuşaması beklenir. Bir kaseye un konulur ve ortası havuz gibi açılır. Maya ve diğer malzemeler ilave edilerek elle yoğurulur.Hamur mayalanması için oda sıcaklığında dinlendirilir. Bu sırada iç malzeme hazırlanır. Hamur parçalara ayrılır ve yuvarlanır içine iç malzeme konulur ve kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 200 dereceye ayarlı fırında pişirilir.
125 gram tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
15 gram yaş maya
1 çay kaşığı mahlep
1 fincan su
İç Malzemesi
Beyaz peynir, maydanoz, karabiber
Üzerine
Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Mayanın üzerine su dökülür ve yumuşaması beklenir. Bir kaseye un konulur ve ortası havuz gibi açılır. Maya ve diğer malzemeler ilave edilerek elle yoğurulur.Hamur mayalanması için oda sıcaklığında dinlendirilir. Bu sırada iç malzeme hazırlanır. Hamur parçalara ayrılır ve yuvarlanır içine iç malzeme konulur ve kapatılır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. 200 dereceye ayarlı fırında pişirilir.