Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Keledoş tarifi

Nur

Önce Hayaller Ölür, Sonra İnsan.
Özel Üye
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    13 Ara 2020
  • Mesajlar
    2,648
  • MFC Puanı
    30,590
5ff5abb90f254420dc4c4c0c.jpgKeledoş genellikle Van mutfağına ait olarak bilinen tescilli bir lezzet. Ancak sadece Van’da değil Ağrı’da da çok sevilerek tüketiliyor. Akpancar adı verilen özel bir ot ve kurut adı verilen kurutulmuş yoğurtla yapılan keledoş için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…
Ocakta
4 - 6 Kişilik
30-60 dk

Yapımı için malzemeler
Kavurma eti
Yarım su bardağı nohut
1 su bardağı aşurelik buğday
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 avuç akpancar
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı kurut
Keledoş tarifi Nasıl yapılır?

Nohut ve buğdayı bir tencerede haşlanmaya bırakın.
Nohutların yumuşamasına yakın içine yeşil mercimeği ekleyin.
Mercimekler de pişince içine akpancar otunu ve kavurmayı ekleyin.
10-15 dakika kaynattıktan sonra ezdiğiniz kurutu da ilave edin.
Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirdiğiniz çorbayı ocaktan alın.
Üzerine tereyağını ekleyin.
Yağ eriyince sıcak servis edin. Afiyet olsun…
 

Sindy

꧁༒ ♡ fσrum mєlєgí ♡ ༒꧂
Süper Moderatör
  • Üyelik Tarihi
    3 Ocak 2010
  • Mesajlar
    11,322
  • MFC Puanı
    63,931
Van yöresine ait değişik bir tarif .)
 
  • Beğen
Tepkiler: Nur
Üst Alt