Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Keklikler, Keklik Türleri, Keklik Özellikleri

MF-Login

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2013
  • Mesajlar
    2,428
  • MFC Puanı
    21
Keklikler, Keklik Türleri, Keklik Özellikleri
Kınalı Keklik

Kınalı keklik orta büyüklükte güzel görünüşlü çok sevilen bir av kuşudur..Ülkemizde Karadeniz'in çok yağışlı ve sık ormanlarla kaplı bölgeleri hariç Marmara,Ege,Akdeniz bölgesindeki düz ovalar dışında her tarafta rastlanır..Doğada keklikler toplu halde yaşamlarını sürdürürler.. Kayalık, taşlık, çalı ve otlarla kaplı yamaçlar, vadiler, ekili alanlar çok yağış almayan yarı kurak bölgeler kekliklerin yaşama alanıdır .. Keklikler doğada bitki tohumları, böcek,kurt,bitki kökleri yerler .. Genel olarak besinleri tahıldır..Kınalı kekliklerin erkek ile dişinin görünümleri aynıdır.. Erkeklerin ayaklarında mahmuz denilen kıkırdaksı bir doku bulunur..Yetişkin erkeklerin kafaları dişilere göre biraz daha büyüktür..Boyları 34-35cm. arasındadır .. Kanat açıklığı 55-60 cm. dir. Kekliklerin doğada çiftleşmesi hava şartlarına göre şubat veya mart aylarındadır..Çoğunlukla senede bir sefer kuluçkaya yatarlar.. Dişiler kaya diplerine çalılar arasına basit bir yuva yapar. Yumurta sayısı 15-21 adet arasındadır..Kuluçka süresi 24 gündür..
Evcil ortamlarda keklik besleme üretme yöntemleri,
Dünyada ve yurdumuzda üç nedenle keklik yetiştirilmektedir.
1-Kekliğe karşı duyulan sevgiden hobi amaçlı beslenmektedir
2-Yurdumuzda tüketimi azda olsa eti içindir
3-Çiftliklerde büyük miktarlarda yetiştirip doğaya veya avlaklara salınması yada canlı satışı içindir
Bugün bir çok av kuşları çiftlik veya evlerimizde besleyip üretme imkanı vardır sülün,bıldırcın ,keklik bunlara örnek sayılabilir.
Kınalı keklik de bunlardan biridir bu güzel hayvanı besleyip üretmek hem hayvanı daha iyi tanımamıza sebep olur
hem de büyük miktarlarda üreten çiftlikler sayesinde doğaya salınarak keklik varlığını korunmaktadır.


secure.php
Tüm resmi görmek için tıklayın
secure.php



secure.php
Tüm resmi görmek için tıklayın
secure.php


 

MF-Login

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2013
  • Mesajlar
    2,428
  • MFC Puanı
    21
Çil Keklik

Çil keklik yurdumuz dada yaygın bir şekilde bulunan Avrupa nın en yaygın keklik türüdür.
Ülkemizde Marmara,iç Ege ,Trakya ,orta anadolu nun tamamı ve iç anadolu nun bir bölümünde bulunur.
Doğada yaşam ortamı olarak tarım alanları,çayırlar,çalılık araziler açık alanlar dağlık kayalık ve eğimli düzlükler sayılabilir. Çil keklikler doğada çiftleşme ve kuluçka dönemi hariç aile halinde yaşarlar beslenirken böcekler,yeşil yapraklar,tahıl ve ot tohumları başlıca yiyecekleridir.Çil keklik vücut yapısı olarak kınalı keklikten biraz daha küçüktür. Kısa ve sivri kuyruğu kızılımsı sarı yüzü kahverengi sırtı ve boyuna kesik çizgili kanatları vardır.
Erkeğin göğüs ve karın kısmı arasında büyükçe kahverengi at nalı şeklinde bir leke vardır. Dişide bu leke daha küçük olup karın kısmındaki beyazlık daha geniştir.
Çil keklikler tek eşlidir kafeslerde veya salmalarda çift olarak beslenmelidir. Çiller bir yaşında erginliğe ulaşırlar evcil ortamlarda üreme zamanı nisan ve temmuz aylarına yayılmıştır ortalama 20-30 arası yumurta yaparlar kuluçka süresi 24 gün dür.
Çil keklik yavrularının büyümesinde kınalı keklik yetiştirmede uygulanacak yöntemlerin aynısı uygulanabilir ama çil yavrularını büyütürken yanında başka hayvan yavrularının olmaması gerekir çünkü çil yavruları hassas bir yapıya sahiptir başka hayvanlar gagalayarak veya ezmek suretiyle yavrulara zarar verebilir.

secure.php


secure.php
 

MF-Login

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2013
  • Mesajlar
    2,428
  • MFC Puanı
    21
Beyaz Keklik

Beyaz keklik kınalı kekliğin mutasyonudur. Kafa ve vücut beyaz ayaklar ve gagası kırmızıdır. Kınalı keklik gibi erkek ve dişi kafa yapısından yada ayaktaki mahmuz dan anlaşılır. Erkeğin kafası dişiye göre dana büyüktür erkeklerin ayaklarında mahmuz vardır dişide ise mahmuz nadir görülür. Beyaz keklikleri bir çift veya bir erkeğin yanına 2-3 dişi kadar koyarak kafes veya salmalarda besleyebiliriz. Kınalı kekliğe uygulanacak barınma ve beslenme şekilleri bu kekliğe de uygulanabilir. Üreme mevsimleri mart-nisan ayında başlar ekim ayına kadar sürebilir 20-30 arası yumurta yapar kuluçka süresi 24 gündür. Keklik yavrularını büyütürken kınalı keklik yavruları ile beraber büyütülüyorsa sık sık kontrol edilmelidir çünkü kınalı keklik yavruları renginden dolayı beyaz keklik yavrularını gagalayıp ölümüne neden olabilirler. Kınalı kekliklerin beslenmesinde fabrika yemleri, buğday, darı çeşitli tohumlar ve yeşillik verilmesi iyi olur. Ayrıca sularına vitamin verilmesi daha sağlıklı yaşamasına yardımcı olacaktır.


secure.php


secure.php
 
Üst Alt