Rapunzel
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 11 Mar 2015
-
- Mesajlar
- 5,320
-
- MFC Puanı
- -445
Malzemeler;
Keki için;
2 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı esmer şeker
100 gr tereyağı erimiş, soğumuş
½ su bardağı ayran
1 su bardağı un
1 adet çubuk vanilya
½ paket kabartma tozu
1 tutam tuz
150 gr damla çikolata (2-3 avuç)
Mus için;
3 su bardağı süt
10 adet kuru kayısı
½ su bardağı şeker
3 adet yumurta sarısı
4 yaprak jelatin
Çikolatalı harç için;
80 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gr kakao
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı su
Hazırlanışı;
Kek için;
Yumurta ve şekerleri çırpın, tereyağı ve ayranı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına keki yayın. Üzerine damla çikolata serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Mus için;
Jelatini soğuk suya koyun ve eritin. Süt ve kuru kayısıyı bir tencerede ısıtın ve robotla püre haline getirin. Yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Ardından sütlü kayısıyı yumurtalı karışıma çırparak ilave edin ve bu arışımı yeniden süt olan tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Karışım kıvam aldığında biraz ılıtın ve erittiğiniz jelatini içerisine ekleyip karıştırın.
Çikolatalı kat için;
Çikolatayı benmari usulü eritin, geri kalan malzemeleri içerisine ilave edip elinizle ufalayarak, toprak kıvamına getirin.
Birleştirmek için;
Keki kuplarınızın tabanına oturacak gibi kesin ve yerleştirin. Musu kekin üzerine dökün ve 2 saat dolapta soğutun. Ardından çikolatalı katmandan üzerine serpiştirin ve servis edin.
Keki için;
2 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı esmer şeker
100 gr tereyağı erimiş, soğumuş
½ su bardağı ayran
1 su bardağı un
1 adet çubuk vanilya
½ paket kabartma tozu
1 tutam tuz
150 gr damla çikolata (2-3 avuç)
Mus için;
3 su bardağı süt
10 adet kuru kayısı
½ su bardağı şeker
3 adet yumurta sarısı
4 yaprak jelatin
Çikolatalı harç için;
80 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gr kakao
3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
3-4 yemek kaşığı su
Hazırlanışı;
Kek için;
Yumurta ve şekerleri çırpın, tereyağı ve ayranı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu ekleyin ve karıştırın. Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına keki yayın. Üzerine damla çikolata serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Mus için;
Jelatini soğuk suya koyun ve eritin. Süt ve kuru kayısıyı bir tencerede ısıtın ve robotla püre haline getirin. Yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Ardından sütlü kayısıyı yumurtalı karışıma çırparak ilave edin ve bu arışımı yeniden süt olan tencereye alıp sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
Karışım kıvam aldığında biraz ılıtın ve erittiğiniz jelatini içerisine ekleyip karıştırın.
Çikolatalı kat için;
Çikolatayı benmari usulü eritin, geri kalan malzemeleri içerisine ilave edip elinizle ufalayarak, toprak kıvamına getirin.
Birleştirmek için;
Keki kuplarınızın tabanına oturacak gibi kesin ve yerleştirin. Musu kekin üzerine dökün ve 2 saat dolapta soğutun. Ardından çikolatalı katmandan üzerine serpiştirin ve servis edin.