OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Türkiye’de çoğunlukla iç bölgelerde ve kıyı bölgelerde yetişen kavunun ana vatanı aslında Orta Asya’dır. Kendi öz vatanı Van ve Diyarbakır bölgesi olan kantalup kavunu Avrupa’da en çok benimsenen kavundur. Kavun yetişme koşulları göz önüne alındığında kışa dayanıklı bir meyvedir.
Türkiye’de ise kışa dayanıklı olan kavun türü, çitli adını verdiğimiz türdür. Ege Bölgesi civarında özellikle Manisa ilinde Kırkağaç kavununun ziraatinin fazla olduğu görülmektedir. Türkiye’de kavun ihracatı ise kavunun dayanıklılığı göz önünde bulundurularak yapılır. Dayanıklı olan kavunlar dış ülkelere ihraç edilebilir. . Kavun içinde bol miktarda su barındıran bir meyvedir. Buna istinaden A ve C vitamini bakımından zengin bir besindir. Kavunun faydaları saymakla bitmez. Kavunun çekirdekleri dövülüp suda kaynatılır ve bu kaynatma işleminden sonra elde edilen su içilirse, kavun göğüs ağrısı ve öksürük gibi şikayetlerimizden kurtulmamızı sağlar. Kavun yanıklar için de birebirdir. Yanıklarda ağrıyı hafifletir ve yaranın iyileşmesini hızlandırır. Özellikle bayanlar için vazgeçilmez bir konu olan cilt bakımı konusunda da kavunun sayısız yararı olduğunu görebiliyoruz. Kavun, özellikle kuru cilde uygulandığında kurumuş olan cildi nemlendirir ve daha canlı bir cilde sahip olmamızı sağlar. Kavun aynı zamanda idrar sökücü bir niteliğe sahiptir. Kabızlığı gidermemizi sağlar.
Romatizmal hastalığı olanlar için romatizmalara ve basura iyi gelir. Uykusuzluğu giderir. Rahat ve deliksiz bir uyku uyumamızı sağlar. Böbreklerimizi temizler. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmemize yardımcı olur. Ayrıca, kavun çekirdekleri idrar yolu enfeksiyonlarına ve öksürüklerin
Türkiye’de ise kışa dayanıklı olan kavun türü, çitli adını verdiğimiz türdür. Ege Bölgesi civarında özellikle Manisa ilinde Kırkağaç kavununun ziraatinin fazla olduğu görülmektedir. Türkiye’de kavun ihracatı ise kavunun dayanıklılığı göz önünde bulundurularak yapılır. Dayanıklı olan kavunlar dış ülkelere ihraç edilebilir. . Kavun içinde bol miktarda su barındıran bir meyvedir. Buna istinaden A ve C vitamini bakımından zengin bir besindir. Kavunun faydaları saymakla bitmez. Kavunun çekirdekleri dövülüp suda kaynatılır ve bu kaynatma işleminden sonra elde edilen su içilirse, kavun göğüs ağrısı ve öksürük gibi şikayetlerimizden kurtulmamızı sağlar. Kavun yanıklar için de birebirdir. Yanıklarda ağrıyı hafifletir ve yaranın iyileşmesini hızlandırır. Özellikle bayanlar için vazgeçilmez bir konu olan cilt bakımı konusunda da kavunun sayısız yararı olduğunu görebiliyoruz. Kavun, özellikle kuru cilde uygulandığında kurumuş olan cildi nemlendirir ve daha canlı bir cilde sahip olmamızı sağlar. Kavun aynı zamanda idrar sökücü bir niteliğe sahiptir. Kabızlığı gidermemizi sağlar.
Romatizmal hastalığı olanlar için romatizmalara ve basura iyi gelir. Uykusuzluğu giderir. Rahat ve deliksiz bir uyku uyumamızı sağlar. Böbreklerimizi temizler. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmemize yardımcı olur. Ayrıca, kavun çekirdekleri idrar yolu enfeksiyonlarına ve öksürüklerin