Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kavitasyon nedir?

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    9 Haz 2015
  • Mesajlar
    12,474
  • MFC Puanı
    1,810
Kavitasyon nedir?


Cildin alt tabakasındaki yağları sıvı hale getirerek bölgesel incelme amaçlayan kavitasyon uygulaması ile ilgili mutlaka bilmeniz gerekenler…



1031884_620x413.jpg



Kavitasyon, ultrason dalgaları ile cildin alt tabakasındaki yağ dokusunun sıvı hale getirilmesidir. Böbrek taşlarını kırmada kullanılan ses dalgaları ile yağlar önce köpüklenir, sonra patlar. Bu durum «yağların kırılması» olarak da ifade edilir. Böylece, kavitasyon uygulanan bölgede, yağların sıvı hale getirilerek eksilmesi sebebiyle «bölgesel incelme» meydana gelir.

Peki sıvılaşan yağlara ne olur?

Bu soru, «Kavitasyon nedir?» ve «Kavitasyon nasıl inceltir ?» sorularından daha önemlidir. Çünkü sıvılaşan yağlar lenf dolaşımına girer. Bu yağları vücuttan atabilmek için günde 2 litre su içmek, yağ yakıcı egzersiz yapmak ve yağsız diyete girmek şarttır.
Aksi halde şunlar olur :
1. Su içmek yağları idrar yoluyla atmak içindir. Günde 2 litre su içmezseniz idrar yoluyla yağ atamazsınız.

2. Egzersiz yapmaktan kasıt, günlük rutininizden daha fazla enerji harcamanız anlamına gelir. Yani günde 2 saat egzersiz yapıyorsanız bunu en az 3 saate çıkarmanız gerekir. Aksi halde lenf sistemine giren yağlar enerjiye dönüşemez ve vücuttan atılamaz.

3. «Nasıl olsa kavitasyona gidiyorum, yağlarım gidiyor» deyip beslenme biçiminizi değiştirmezseniz, sıvılaştırılan yağları vücudunuzdan atamayacağınız gibi fazladan yağ almış olursunuz.

Peki sıvılaşarak lenf dolaşımına giren yağları atamazsanız ne olur?

Hekimler, kırılarak bulunduğu bölgeden ayrılıp vücutta sıvı halde dolaşıma giren ve yakılmayan yağların karaciğerde depolandığını söylüyor. Bu da kavitasyona devam edildiği taktirde karaciğer yağlanmasına sebep oluyor.

Bu nedenle kavitasyon seanslarına başlamadan önce karaciğerinizde yağlanma olup olmadığını bilmeniz, yani doktorunuzun görüşünü ve onayını aldıktan sonra kavitasyona başlamanız gerekiyor.




















 
Üst Alt