Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Katmer Hamurlu Pilav

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
Malzemeler

■1 adet tavuk göğsü
■1 adet tavuk budu
■Yarım paket margarin
■100 gram badem
■1 paket karışık baharat (5 çeşit)
■6 adet milföy hamuru
■2 su bardağı pirinç
■3 su bardağı su
■1 adet yumurtanın sarısı
■50 gram kuşüzümü
■2 adet tavuk suyu tableti
■Tuz, karabiber

Tarifi

Tavuk göğsü ve budunu, tuz, karabiber ve çok az su ilavesi ile haşlayın.
İyice pişen tavuk etini küçük parçalara ayırın.
Diğer taraftan, yıkanmış pirinci yarım paket margarin ile kavurun.
Daha sonra 3 su bardağı suyu ilave edip, tuz, tavuk suyu tabletleri ve kuş üzümü katarak pilavı pişirin.
Pişen pilava kavrulmuş badem, baharatlar ve küçük parçalara ayrılmış tavuk etini ilave ederek karıştırın.
Milföy hamurunun kenarını bıçakla 5 cm aralıklarla kesin.
Hamurun orta kısmına hazırlamış olduğunuz iç pilavı koyarak üzerini milföylerle örgü şeklinde kapatın.
Ara boşluklara badem dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek 175 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin
 
Üst Alt