Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Katıklı Dolma Tarifi - Kars

MF-Login

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2013
  • Mesajlar
    2,428
  • MFC Puanı
    21
Katıklı Dolma Tarifi - Kars


wol_error.gif
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 615x297 and weights 45KB.
karsin_katikli_dolmasi13600501450_h985966.jpg


Malzemeler:

2 kilo kabak
300 gram dana kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 avuç ufalanmış reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Sosu için:

3 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
1 buçuk çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

2 kg. kabak, dolma oyma aparatıyla kabukları alacalı soyulur. Soyulan kabaklar, ikiye bölünür ve içi oyulur. 300 gr. dana kıyma, 2 su bardağı ince bulgur, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı pul biber, kuru reyhan ve tuz ayrı bir cam kaba alınıp, üzerine yarım çay bardağı ayçiçek yağı ve yarım çay bardağı sıcak su eklenerek yoğrulur.

Hazırlanan harç, içi oyulan kabaklara doldurulur. Tencereye dizilen dolmaların üzerine sıcak su eklenir ve ocağın altı açılır. Dolma piştikten sonra 3 diş sarımsak rendelenir ve yoğurda eklenir. Küçük bir tavada biber ve domates salçasına yağ eklenip kavrulur. Katıklı dolma halka halka kesilerek servis tabağına alınır. Hazırlanan yoğurt ve salçalı sos dolmaların üzerine eklenir ve son olarak üzerine nane serpilir.


 
Üst Alt