OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
1 kg patates
Yarım kilo havuç
300 gr pancar turşusu (Koca baş turşusu)
Yarım kilo süzme yoğurt
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Yapılışı
Öncelikler patatesleri soyup suda pişiriyoruz. Patatesler pişerken biz havuçları rendeleyip yağda biraz soteliyoruz.Pişen patatesleri iyice eziyoruz.İçine tuz ,yağ ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Ve salatayı yapacağımız derin kabı alıyoruz. En alta Samsunluların deyimiyle koca baş turşularını yani pancar turşularının bir kısmını diziyoruz. Ardından yoğurdu ve sonra patatesi ve son olarak yoğurdu ekliyoruz malzeme bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Malzemeleri dizdikten sonra sıkıştırıp ters çeviriyoruz ve kabından çıkarıyoruz. Afiyet Olsun
1 kg patates
Yarım kilo havuç
300 gr pancar turşusu (Koca baş turşusu)
Yarım kilo süzme yoğurt
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Yapılışı
Öncelikler patatesleri soyup suda pişiriyoruz. Patatesler pişerken biz havuçları rendeleyip yağda biraz soteliyoruz.Pişen patatesleri iyice eziyoruz.İçine tuz ,yağ ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Ve salatayı yapacağımız derin kabı alıyoruz. En alta Samsunluların deyimiyle koca baş turşularını yani pancar turşularının bir kısmını diziyoruz. Ardından yoğurdu ve sonra patatesi ve son olarak yoğurdu ekliyoruz malzeme bitene kadar bu işleme devam ediyoruz. Malzemeleri dizdikten sonra sıkıştırıp ters çeviriyoruz ve kabından çıkarıyoruz. Afiyet Olsun