Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kaslar Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Kaslarimiz.jpg


Vücudumuzu ve iç organlarımızın hareket etmesini sağlayan dokulara kas denir.Vücudumuzda bulunan 600′ün üzerindeki kas çeşitli fonksiyonlara sahiptir. Beynimizle, kendi isteğimizle yönetebildiğimiz çizgili kaslar ayrıca iskelet kası olarak da bilinmektedir. Sindirim sisteminde ve vücudumuzda bulunan düz kaslar yine sindirim sistemimiz tarafından (damar, mide, bağırsak) kontrol edilmekte olup kalp kasımız ayrı olarak değerlendirilmekte ve literatürde kalp kası – miyokart olarak bilinmektedir. Spor açısından kasları ele aldığımızda ise etkileyici bir gerçekle karşılaşıyoruz; kaslarımız belli bir dirençle (zorlama) karşılaştığında, bu duruma adapte olabilmek ve cevap verebilmek için kendisini geliştiriyor ve takviye ediyor.
Tüm yaşayan dokular gibi kas hücreleri de oksijene ihtiyaç duyar; bu oksijeni kılcal damar adı verilen zengin minik kan damarı ağından alırlar yani siz düzenli egzersize devam ettikçe kaslarınız yeni kan damarlarıyla beslenir ve gelişir.
Kaslar düzenli kullanımla gelişir ancak yaptığımız egzersiz, tercih ettiğimiz spor branşı gelişmenin şeklini belirler. Yürüme ve bisiklete binme egzersizleri kasların kan tedarikini, enerji depolarını ve mitokondriyal faaliyeti artırır. Sonuç ise daha iyi bir metabolizma, dayanıklılığımızın artması şeklindedir. Bunun tersine ağırlık kaldırma egzersizler her bir kas hücresinin boyutunu ve gücünü ve böylelikle de kaslarımızın büyüklüğünü ve gücünü artırır.

Kas02.jpg


Kas lifleri çocuklar gibidir. Her birinin ayrı bir yeteneği vardır.​
 
Üst Alt