Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kaşarlı alman poğaçası - käsebrötchen

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Malzemeler:​
1litre süt
1kilo un
1su bar.siviyag
1tane kartofelpürre 250 gr. (Hazır Satılan Patates Püresi)
2 tane yas maya42 gramliktan
2 yemek kas seker
1 yemek kas.tuz
2 tane yumurta(sarisi üzeri icin)
yaklasik 250gr.kasar rendesi​

Yapılışı:​
Sütü isitin biraz sicak olmali hamur yogurma kabinin icine mayayi ve sekeri
katin sütü ilave edin ve yaklasik 10 dakika agzini kapatip mayanin kabarmasini bekleyin
daha sonra un haric tüm malzemeyi katip elinizle 5 dakika cirpar gibi karistirin ,
son olarak unu yavas yavas ilave edin kulak memesinden daha civik bir hamur
elde edin
yaklasik 1 saat mayalanmasi icin bekleyin
elinizi sivi yag ile yaglayarak hamurdan mandalina büyüklügünde bezeler koparip yuvarlayin ve tepsiye dizin aralarinda biraz bosluk birakin
ve tepsinin üzerine bir bez sererek yaklasik 1 saat kadar yine mayanlandirin
Sayet mayalandirmazsaniz iyi sonuc alamazsiniz
üzerine yavasca yumurta sarisi sürün ve kasar rendesi serpistip 200 derecelik firinda pisirin
Yumurta sarisini sürerken gayet yavas sürün bastirmayin mayasinin inmemesi lazim​

Alıntı​
 
Üst Alt