-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 955
-
- MFC Puanı
- 1
Karpuz Reçeli
Malzemeler
6 kg karpuzun kabuğu
2kg toz şeker
1 fincan ıslamak için sönmüş kireç
1 fincan limon suyu,üzerini örtecek kadar su
1 tatlı kaşığı karanfil,kırmızı şeker boyası
...
Karpuz Reçeli Tarifi
Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.iç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp,karpuz kabukları yslatılıp 1 saat bekletilir.sonra kireçli sudan çıkartilip bol suyla yıkanyp,şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.10 dak daha kaynatın.Afiyet olsun
Malzemeler
6 kg karpuzun kabuğu
2kg toz şeker
1 fincan ıslamak için sönmüş kireç
1 fincan limon suyu,üzerini örtecek kadar su
1 tatlı kaşığı karanfil,kırmızı şeker boyası
Karpuz Reçeli Tarifi
Karpuz kabuğunun dış yeşil kabuğu soyulur.iç taraftaki kırmızılıklar kazınır. kare şeklinde kesilir.1 fincan sönmüş kireç sulandırılıp,karpuz kabukları yslatılıp 1 saat bekletilir.sonra kireçli sudan çıkartilip bol suyla yıkanyp,şekeri üzerine döküp,üzerini örtecek kadar su ilave edilerek 1 saat orta ateşte pişirin.sonra bir kahve kaşığı şekerci boyası ve limon suyunu karanfili ekleyin.10 dak daha kaynatın.Afiyet olsun