- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
MALZEMELER
- 1 adet küçük karnıbahar
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- yarım baş sarımsak
- 2 adet acı sivri biber (arzuya bağlı)
- 3 yemek kaşığı yemeklik tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- tahmini su
YAPILIŞI
Karnıbaharı bıçak yardımıyla çiçek çiçek ayırın bir tencereye koyun karnıbaharların üzerleri kapanacak şekilde su koyun tencereyi ocağa alın 5 dakika kadar karnıbaharı kaynatın ocağı kapayın soğumaya bırakın soğuyunca karnıbarları sığabilecek bir kavanoza veya pet bir turşu bidonuna koyun üzerine tuzunu toz şekerini sarımsağını biberleri büyükce doğrayan ekleyin kavanoz dolana kardarda su koyun kavanozun kapağını kapatın güneş almayan bir yerde ekşimesi için bekletin.
Afiyet olsun.
Karnıbahar turşusu tarifi
KARNIBAHAR TURŞUSU
MALZEMELER
- Orta boy karnıbahar
- Küçük boy kırmızı lahana
- Yarım demet maydonoz
- Sirke,sarımsak,tuz ve su
Karnıbahar çiçek çiçek ayrılıpıp,iyice yıkanır.Kırmızı lahana ve maydonoz ince ince doğranır.Genişce bir kabın içerisinde karnıbahar,lahana ve maydonoz karıştırılır.
Turşu kuracağımız kabın içerisine tuzlu su ,sirke ve sarımsak koyup üzerine turşu malzemeleri konulur.Tekrar tuzlu su sirke ve sarımsak konulup tekrar malzemeler konularak kabımız doldurulur.Ağzı sıkıca kapatılır.Kuru ve serin yerde bir hafta muhafaza edilir.
Bence mutfakta gözünüzün önüne bir yere koyun.Yemek için sabırsızlanacaksınız...
Karnıbahar turşusu nasıl yapılır
MALZEMELER
- 1 adet karnabahar
- 1/2 çay bardağı iri turşuluk tuz (küçük çay bardağı)
- 1/2 çay bardağı sirke
- 1/2 limon veya nohut kadar limon tuzu
- 1 baş sarımsak
- 4 adet havuç
- 2-3 yaprak mor lahana
suyu az gelirse tekrar aynı ölçüde kaynatılıp soğutulacak.
YAPILIŞI
Karnabaharlar kaynayan tuzlu suda çok az haşlanır, soğutulur. Kaynayıp soğutulan tuzlu su bir kavanoza doldurulur, içine karnabaharlar , soyulup verev kesilen havuçlar , sarımsaklar eklenir
üzerine sirke ,limon, ve mor lahana eklenip kavanozun kapağı sıkı bir şekilde kapatılır. Sıcak bir ortamda 10 gün sonra yemeye hazır olur.
Afiyet olsun.