- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Karnıbahar Salatası:
1 karnabahar (tercihen romanesco)
Sos için:
5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 limonun suyu
2 diş sarmısak
Maydanoz
Fesleğen
Nane
Tuz
Yapılışı:
Bir tencerenin içine su doldurulup, içine tuz eklenir ve kaynaması beklenir. Karnabaharın sert kısımları kesilir ve çiceklere ayrılır. Karnabahar çiçekleri kaynar suyun içine atılır ve diri kalacak şekilde çok hafif haşlanır. Suyu süzülür soğuk suyun altından çabucak geçirilerek pişirme işlemi durdurulur.
Maydanoz, nane, fesleğen, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısak el mikserinde tamamen bir sos haline gelene kadar çekilir.
Servis tabağına alınan karnabaharın üzerine sarmısaklı ve otlu sos konarak, yemeye hazırdır.
1 karnabahar (tercihen romanesco)
Sos için:
5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 limonun suyu
2 diş sarmısak
Maydanoz
Fesleğen
Nane
Tuz
Yapılışı:
Bir tencerenin içine su doldurulup, içine tuz eklenir ve kaynaması beklenir. Karnabaharın sert kısımları kesilir ve çiceklere ayrılır. Karnabahar çiçekleri kaynar suyun içine atılır ve diri kalacak şekilde çok hafif haşlanır. Suyu süzülür soğuk suyun altından çabucak geçirilerek pişirme işlemi durdurulur.
Maydanoz, nane, fesleğen, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısak el mikserinde tamamen bir sos haline gelene kadar çekilir.
Servis tabağına alınan karnabaharın üzerine sarmısaklı ve otlu sos konarak, yemeye hazırdır.