Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Karnıbahar Çorbası

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Malzemeler
1 kg karnabahar
1 adet kuru soğan, ince kıyılmış
30 ml zeytinyağı
1 adet patates, orta boy
300 ml tavuk suyu
200 ml süt
tuz ve karabiber
Üstü için:
3 g kimyon tohumu
30 g tulum peyniri (teneke tulumu)
30 g eski kaşar peyniri
10 g frenk soğanı
Tarif
Karnabaharların sap kısımlarını kesip atın.
Kalan çiçekli kısımlarını bol tuzlu kaynar suda haşlayın.
Çok yumuşamamasına özen gösterin.
Soğanı ayrı bir tencereye koyun, hafif kahverengileşene dek zeytinyağında kavurun. Patatesi küp küp doğrayıp soğana ekleyin ve 5 dakika pişirin.
Haşlanmış ve süzülmüş karnabaharları, tavuk suyunu ve sütü tencereye ekleyin. Kapağını kapamadan, patatesler pişene dek kaynatın.
Çorbayı blendırla tortusuz bir kıvamına getirdikten sonra biraz tuz ve karabiber serpin.
Kimyon tohumlarını yağsız tavada hafifçe kavurduktan sonra havanda dövün.
Peynirleri rendeleyin.
Frenk soğanlarını ince ince kıyın.
Çorbanın üzerine sırasıyla peynir, kimyon ve frenk soğanı koyarak servis edin
 
Üst Alt