malzemeleri
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
100 gr kuşbaşı et
50 gr kıyma
50 gr sosis
50 gr sucuk
10~12 zeytin
100 gr kaşarpeyniri
1 domates
1 sivribiber
Karışık pide hazırlanışı
Karışık pide: Özel günlerimize uygun hamurişleri tarifleri arasında üst sıralarda bulunan pidemize başlayalım. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin.
ını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz
ını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Kuşbaşı doğranmış etleri zar büyüklüğünde küp doğrayın. Orta boy bir tencerede ayçiçeği yağı ile beraber kavurun. Biber ve domatesi ufak doğrayın ve kıyma ile birlikte ete ekleyip soteleyin. Sucuk, sosis ve zeytinleri doğrayın. Kaşarpeynirini rendeleyin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlak açıp kaşarpeyniri hariç tüm malzemeyi paylaştırın. Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine kaşarpeyniri ilave edin. Kaşarpeyniri eridikten sonra fırından alın ve sıcak servis yapın. Karışık pide artık hazır, afiyet olsun.
Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
İç malzeme
100 gr kuşbaşı et
50 gr kıyma
50 gr sosis
50 gr sucuk
10~12 zeytin
100 gr kaşarpeyniri
1 domates
1 sivribiber
Karışık pide hazırlanışı
Karışık pide: Özel günlerimize uygun hamurişleri tarifleri arasında üst sıralarda bulunan pidemize başlayalım. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin.
ını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz
ını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Kuşbaşı doğranmış etleri zar büyüklüğünde küp doğrayın. Orta boy bir tencerede ayçiçeği yağı ile beraber kavurun. Biber ve domatesi ufak doğrayın ve kıyma ile birlikte ete ekleyip soteleyin. Sucuk, sosis ve zeytinleri doğrayın. Kaşarpeynirini rendeleyin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 6 parçaya ayırın. Her parçayı yuvarlak açıp kaşarpeyniri hariç tüm malzemeyi paylaştırın. Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarmadan önce üzerine kaşarpeyniri ilave edin. Kaşarpeyniri eridikten sonra fırından alın ve sıcak servis yapın. Karışık pide artık hazır, afiyet olsun.