- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler:Tart Hamuru İçin;
100 g küp küp doğranmış donmuş tereyağ,
1 yumurta sarısı,
1/2 su bardağı şeker,
2 su bardağı un,
2-3 küp buz.
Kreması İçin;
3 su bardağı süt,
3 tepeleme yemek kaşığı un,
1 yumurta,
1/2 su bardağı şeker,
50 ml krema,
1 paket şekerli vanilin.
Üzeri İçin;
İstediğiniz yaz meyveleri,
3 yemek kaşığı herhangi bir reçelin suyu.
Hazırlanışı:
Tart hamuru için tereyağ, yumurta sarısı ve şekeri bir kaba alıp karıştırın,
Üzerine unu ekleyin,
İki elinizle ufalar gibi yaparak, hamurla olabildiğince az temas ederek hamuru karıştırmaya başlayın,
Hamur kum gibi olduktan, tereyağlar unla tamamen karıştıktan sonra buz küplerini ekleyin,
Hamuru yoğurmaya başlayın,
Hamurunuz toparlandığında buz küpleri tamamen erimediyse kalanları çıkarın,
Hamuru dolaba kaldırıp 10 dk. dinlendirin,
Dolaptan çıkarıp 3 mm kalınlığıda açın,
12'şer cm'lik 3 küçük tart kalbına veya 26 cm'lik büyük bir tart kalbına yerleştirip kenarlarını düzleyin,
Dolaba kaldırıp 10 dk dinlendirin,
Bu sırada kreması için süt, yumurta, şeker ve unu bir tencerede çırpın,
Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,
Ateşten alıp krema ve vanilini ekleyip çırpın,
Soğuyana kadar sık sık karıştırarak kabuk bağlamasının önüne geçin,
Tart hamurunun üzerine yağlı kağıt serip kağıdın üzerine (hamurun kabarmaması için) nohut, kuru fasulye ya da cam misket gibi bir ağırlık yerleştirin,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar (ben 35 dk. pişirdim ama süre fırınınıza göre değişir) pişirin,
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin,
Soğuyan tart hamurunun içine kremayı paylaştırın (büyük kalıp için tamamını boşaltın),
Üzerine meyveleri yerleştirin,
Reçeli bir fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürün,
Dolapta 1 saat dinlendirin.
Afiyet olsun...
100 g küp küp doğranmış donmuş tereyağ,
1 yumurta sarısı,
1/2 su bardağı şeker,
2 su bardağı un,
2-3 küp buz.
Kreması İçin;
3 su bardağı süt,
3 tepeleme yemek kaşığı un,
1 yumurta,
1/2 su bardağı şeker,
50 ml krema,
1 paket şekerli vanilin.
Üzeri İçin;
İstediğiniz yaz meyveleri,
3 yemek kaşığı herhangi bir reçelin suyu.
Hazırlanışı:
Tart hamuru için tereyağ, yumurta sarısı ve şekeri bir kaba alıp karıştırın,
Üzerine unu ekleyin,
İki elinizle ufalar gibi yaparak, hamurla olabildiğince az temas ederek hamuru karıştırmaya başlayın,
Hamur kum gibi olduktan, tereyağlar unla tamamen karıştıktan sonra buz küplerini ekleyin,
Hamuru yoğurmaya başlayın,
Hamurunuz toparlandığında buz küpleri tamamen erimediyse kalanları çıkarın,
Hamuru dolaba kaldırıp 10 dk. dinlendirin,
Dolaptan çıkarıp 3 mm kalınlığıda açın,
12'şer cm'lik 3 küçük tart kalbına veya 26 cm'lik büyük bir tart kalbına yerleştirip kenarlarını düzleyin,
Dolaba kaldırıp 10 dk dinlendirin,
Bu sırada kreması için süt, yumurta, şeker ve unu bir tencerede çırpın,
Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin,
Ateşten alıp krema ve vanilini ekleyip çırpın,
Soğuyana kadar sık sık karıştırarak kabuk bağlamasının önüne geçin,
Tart hamurunun üzerine yağlı kağıt serip kağıdın üzerine (hamurun kabarmaması için) nohut, kuru fasulye ya da cam misket gibi bir ağırlık yerleştirin,
180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar (ben 35 dk. pişirdim ama süre fırınınıza göre değişir) pişirin,
Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin,
Soğuyan tart hamurunun içine kremayı paylaştırın (büyük kalıp için tamamını boşaltın),
Üzerine meyveleri yerleştirin,
Reçeli bir fırça yardımıyla meyvelerin üzerine sürün,
Dolapta 1 saat dinlendirin.
Afiyet olsun...