OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
MALZEMELER
12 adet dil balığı filetosu
1 kutu mantar konservesi
1/2 litre beyaz şarap
250 gr ufak karides
750 gr iri karides
1 demet maydanoz
1 baş kereviz
50 adet midye
1 adet soğan
50 gr margarin
75 gr tereyağ
2 adet havuç
1 su bardağı sirke
karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencere suya balıkların baş ve kemiklerini maydanoz kereviz soğan karabiber ve havuç koyup ateşe oturtun. Balık filetolarını şarap içinde 10 dakika kadar pişirin. Diğer yanda midyeleri tuzlu su ve filetolardan arta kalan şarap kanşımında pişirin. Hazır oldukları anda ayrı bir tabağa alın. Midyelerin içinde piştikleri suyu balıklann baş ve kemiklerinin haşlandığı tencereye ilave edin üç saat kadar pişirin gerekirse su takviyesi yapın. Elde ettiğiniz balık suyunu tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin. Bundan 5 su bardağı alıp margarin ve un ile bir beşamel salçası yapın. Küçük karidesleri ayıklayın çok küçük parçalara kesip tereyağında kavurun yumuşadıklan zaman çok ince bir tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin oluşan karides peltesini beşamel salçasına ilave edin. Büyük karidesleri tuzlu ve sirkeli suda haşlayıp ayıklayın. Fırına vereceğiniz tepsiyi yağlayın içine balık filetolarını dizin üstüne mantar midye ve karidesleri koyun arzu ederseniz filetoların iki ucunu birleştirip bir dolma şekline. Üzerine beşamel sos döküp fırında pişirin.
12 adet dil balığı filetosu
1 kutu mantar konservesi
1/2 litre beyaz şarap
250 gr ufak karides
750 gr iri karides
1 demet maydanoz
1 baş kereviz
50 adet midye
1 adet soğan
50 gr margarin
75 gr tereyağ
2 adet havuç
1 su bardağı sirke
karabiber
HAZIRLANIŞI
Bir tencere suya balıkların baş ve kemiklerini maydanoz kereviz soğan karabiber ve havuç koyup ateşe oturtun. Balık filetolarını şarap içinde 10 dakika kadar pişirin. Diğer yanda midyeleri tuzlu su ve filetolardan arta kalan şarap kanşımında pişirin. Hazır oldukları anda ayrı bir tabağa alın. Midyelerin içinde piştikleri suyu balıklann baş ve kemiklerinin haşlandığı tencereye ilave edin üç saat kadar pişirin gerekirse su takviyesi yapın. Elde ettiğiniz balık suyunu tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin. Bundan 5 su bardağı alıp margarin ve un ile bir beşamel salçası yapın. Küçük karidesleri ayıklayın çok küçük parçalara kesip tereyağında kavurun yumuşadıklan zaman çok ince bir tel süzgeçten tahta kaşıkla bastırarak geçirin oluşan karides peltesini beşamel salçasına ilave edin. Büyük karidesleri tuzlu ve sirkeli suda haşlayıp ayıklayın. Fırına vereceğiniz tepsiyi yağlayın içine balık filetolarını dizin üstüne mantar midye ve karidesleri koyun arzu ederseniz filetoların iki ucunu birleştirip bir dolma şekline. Üzerine beşamel sos döküp fırında pişirin.