-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
300 Gr Karides
1 Tutam Kırmızı Pul Biber
2 Diş Sarımsak
200 Gr Süzme Yogurt
50 Gr Tereyağı
2 Adet Yufka
1 Adet Yumurta Akı
Hazırlanışı
Karidesleri ayıklayın, yufkaları ince uzun dikdörtgenler şeklinde kesin. İçerisine karidesleri yerleştirin, yufka karidesi iki kat sardığında yufkayı bıçakla kesin. Ucuna yumurta beyazı sürüp yapıştırın. Not: Eğer yufkayı iki kattan fazla sararsanız,karides mantınızın içi hamur kalacak ve istediğiniz çıtırlıkta olmayacaktır. Derin yağda sardığınız karides mantılarını kızartın, servis tabağına alın üzerinde yoğurt ve acı yağ ile birlikte servis edin.