Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
karides marine: sarımsak tuzla havanda dövülücek. yaprak kişniş, fesleğen ve maydanoz katılıp dövmeye devam yapraklar iyice ezilince, az zeytinyağı, limon kabuğu rendesi, pekmez katılacak. iyice karıştırıp, bolca zeytinyağı ile tamamlanacak. içine kuru domates eklenilecek, ama sadece karıştırılacak, dövülmeyecek.
kısır: esmer bulgura yeteri kadar tuz, ucundan pul biber -ama acı yapmayacak sadece lezzete bir parlaklık katacak kadar- ve kaşık ucuyla tarçın koyup, 1-e-1,5 kaynak su ile ıslanacak. üstü kapalı, 20 dakika.
sos: sarımsak deniz tuzu ile havan da dövülecek. rende zencefil, abartmadan nar ekşisi, biraz pekmez, biraz bal, fesleğen-maydanoz-kişniş yaprakları, değirmen karabiber ve limon kabuğu eklenecek. pirinç sirkesi ve zeytinyağı ile sos haline getirilecek.
serviste: şişmiş, havalandırılmış bulgura, çekirdeği alınmış-çeyrek doğranış hıyar, ince taze soğan, bolca taze nane ve fesleğen yaprakları ve sos ile karışacak. üstüne tavada hemencecik çevirdiğimiz marine karidesler. bir löpçük parça avokado, bol değirmen karabiber ve sos.