- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Mereng için;
4 adet yumurta beyazı
75 gram şeker
95 gram pudra şekeri
Kek katı için;
4 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta
50 gram şeker
180 gram un
Caramel couleur için;
200 gram şeker
1 kahve fincanı sulandırılmış espresso
Kreması için;
200 gram krema
25 gram şeker
45 gram caramel couleur
Süslemek için;
Ahududu
Böğürtlen
Çilek
Yaban mersini
Portakal
Kardinal Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Kardinal Pasta Tarifi Tarifi için;
Yağlı kağıdı 4 eşit dikdörtgene bölün. Tepsiyi tereyağıyla yağlayın ve yağlı kağıdın 3 tanesini tepsiye düzgün bir biçimde yapıştırın.
Mereng için yumurta beyazı ve şekeri köpürene kadar çırpın. Pudra şekeri ilave edip karıştırın. Merengi sıkma torbasına alıp yağlı kağıtlara düzgün eşit ve boşluklu şeritler çizin.
Artan merenge 4 yumurta sarısı, 4 yumurta, şeker ve unu ekleyip tekrar çırpmaya alın. Bu harcı da sıkma torbasına alıp yağlı kağıtlar üzerindeki kalan boşluklara sıkın. 150-160 derecede 1 saat fırının kapağını aralık bırakarak pişirin.
Şekeri azar azar ısınmış tavaya ekleyip eritin ve karamel hale getirin. Koyu kahverengi olana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra espressoyu yavaş yavaş ilave edin ve ardından soğumaya bırakın.
Krema ve şekeri çok iyi çırpın. Karamel couleuru ekleyin ve spatula yardımı ile karıştırın. Ardından buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
Servis tabağına sırasıyla mereng, krema, mereng, krema, mereng koyup meyvelerle servis edin.
4 adet yumurta beyazı
75 gram şeker
95 gram pudra şekeri
Kek katı için;
4 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta
50 gram şeker
180 gram un
Caramel couleur için;
200 gram şeker
1 kahve fincanı sulandırılmış espresso
Kreması için;
200 gram krema
25 gram şeker
45 gram caramel couleur
Süslemek için;
Ahududu
Böğürtlen
Çilek
Yaban mersini
Portakal
Kardinal Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Kardinal Pasta Tarifi Tarifi için;
Yağlı kağıdı 4 eşit dikdörtgene bölün. Tepsiyi tereyağıyla yağlayın ve yağlı kağıdın 3 tanesini tepsiye düzgün bir biçimde yapıştırın.
Mereng için yumurta beyazı ve şekeri köpürene kadar çırpın. Pudra şekeri ilave edip karıştırın. Merengi sıkma torbasına alıp yağlı kağıtlara düzgün eşit ve boşluklu şeritler çizin.
Artan merenge 4 yumurta sarısı, 4 yumurta, şeker ve unu ekleyip tekrar çırpmaya alın. Bu harcı da sıkma torbasına alıp yağlı kağıtlar üzerindeki kalan boşluklara sıkın. 150-160 derecede 1 saat fırının kapağını aralık bırakarak pişirin.
Şekeri azar azar ısınmış tavaya ekleyip eritin ve karamel hale getirin. Koyu kahverengi olana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra espressoyu yavaş yavaş ilave edin ve ardından soğumaya bırakın.
Krema ve şekeri çok iyi çırpın. Karamel couleuru ekleyin ve spatula yardımı ile karıştırın. Ardından buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin.
Servis tabağına sırasıyla mereng, krema, mereng, krema, mereng koyup meyvelerle servis edin.