-
- Üyelik Tarihi
- 5 Nis 2013
-
- Mesajlar
- 4,580
-
- MFC Puanı
- 855
-10 tane kestanenin 5 dilim ekmekle aynı kaloriye sahip olduğunu,
-Kepekli,tahıllı, çavdarlı gibi esmer ekmeklerin bir diliminin kalorisinin beyaz ekmekle aynı olduğunu buna karşın Glisemik İndeks ve Glisemik yüklerinin farklı olduğunu,
-Bulgur pilavı ve makarnanın pirinç pilavına göre daha tok tuttuğunu ve daha sağlıklı olduğunu,
-Kuru meyvelerin taze meyvelere oranla daha çok şeker ürettiğini,
-Spagetti makarnanın kelebek makarnaya göre Glisemik indeksinin daha düşük olduğunu,
-Haşlanmış patatesin soğutulunca Glisemik indeksinin düştüğünü,
-Yemeklere sirke veya limon eklemenin Glisemik indekslerini düşürdüğünü,
-Meyve sularının, meyvelere göre daha az lif içeriğini,
-1 Bardak portakal suyunun 3 dilim ekmekle aynı kaloriye sahip olduğunu,
-Karbonhidratların beynin enerji kaynağı olduğunu,
-Karbonhidratların mutluluk hormonu seratonin i arttırdığını,
-Protein ve yağların, karbonhidratların emilimini yavaşlattığını biliyor muydunuz?
-Kepekli,tahıllı, çavdarlı gibi esmer ekmeklerin bir diliminin kalorisinin beyaz ekmekle aynı olduğunu buna karşın Glisemik İndeks ve Glisemik yüklerinin farklı olduğunu,
-Bulgur pilavı ve makarnanın pirinç pilavına göre daha tok tuttuğunu ve daha sağlıklı olduğunu,
-Kuru meyvelerin taze meyvelere oranla daha çok şeker ürettiğini,
-Spagetti makarnanın kelebek makarnaya göre Glisemik indeksinin daha düşük olduğunu,
-Haşlanmış patatesin soğutulunca Glisemik indeksinin düştüğünü,
-Yemeklere sirke veya limon eklemenin Glisemik indekslerini düşürdüğünü,
-Meyve sularının, meyvelere göre daha az lif içeriğini,
-1 Bardak portakal suyunun 3 dilim ekmekle aynı kaloriye sahip olduğunu,
-Karbonhidratların beynin enerji kaynağı olduğunu,
-Karbonhidratların mutluluk hormonu seratonin i arttırdığını,
-Protein ve yağların, karbonhidratların emilimini yavaşlattığını biliyor muydunuz?