• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kararsızların sırrı çözüldü

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Kararsızların sırrı çözüldü


Bazı insanlar hızla karar verebilirken diğerleri neden zorlanıyor? Bu sorunun yanıtını arayan psikologlara göre insanlar ikiye ayrılıyor: Siyah-beyaz düşünenler ve hayata gri bakanlar. Gri bakanlar zor karar veriyor çünkü duygu ikilemi yaşıyor


Bazı insanlar hayati konularda çabucak karar verebilirken bazıları ise bir
Bu kararsızlığın nedenini araştıran psikologlar insanların dünyayı “siyah-beyaz” ve “gri” görenler olarak ikiye ayrıldığını ortaya koydu. “Gri” gören insanlar iki zıt hissi aynı anda hissediyor...

‘Gri’ler empati kuruyor
Yani bir konuyla ilgili farklı düşünceleri birlikte değerlendiriyor ve sık sık bir duygu ikilemi yaşıyor. Duygu ikilemi yaşayan insanlar siyah-beyaz düşünenlere göre daha uzun sürede sonuca varıyor hatta karar vermekten kaçınabiliyor.
Ancak siyah-beyaz düşünenler tek bir görüşte takılı kalınca alternatif çözümler üretemeyebiliyor ve diğerleriyle çatışabiliyor. Gri düşünenler ise tartışmaları her yönüyle değerlendiriyor empati kurabiliyor ve daha yaratıcı olabiliyor.

Siyah-beyaza işi maaş sevdiriyor

Siyah-beyaz düşünen insanlar işlerini sevip sevmediklerine göre performans gösteriyor. İşlerinden duydukları memnuniyeti ise genel durum değil ne kadar maaş aldıkları patronlarının kim olduğu gibi spesifik konular belirliyor.
İlişkilerde ise siyah beyaz düşünenler sadece kendileri için önemli olan özelliklere odaklanıyor. Gri düşünenler ise negatif olaylar karşısında pozitif şeyleri de göz önünde bulunduruyor ve istismara uğradıkları ilişkilerde bile ilişkiye son veremiyor. kıyafet almak gibi basit bir durum karşısında bile saatlerce düşünebiliyor.
 
Üst