ArtemiS
Onursal Üye
- Konum
- Gelcen mi ?
-
- Üyelik Tarihi
- 5 Ağu 2014
-
- Mesajlar
- 4,993
-
- MFC Puanı
- 1,019
Karamelize Kiraz Domatesli ve Kabaklı Milföy Tart
Karamelize Kiraz Domatesli ve Kabaklı Milföy Tart Malzemeleri;
250 gram büyük boy kiraz domates
250 gram kabuğuyla ince yuvarlak dilimlenmiş kabak
1 adet dondurulmuş rulo milföy hamuru
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı öğütülmüş tane karabiber
1 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı esmer tozşeker
50 gram tıraşlanmış parmesan peyniri
Sızma zeytinyağı
İri taneli tuz
Tane kırmızıbiber
Hazırlanışı:
Kiraz domatesleri 2ye bölüp içini çıkartın. Çukur kapta domatesler, kabaklar, 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı, tuz, karabiber, esmer tozşeker ve sarımsağı elinizle hafifçe karıştırın.
Domatesleri, kabuk kısımları dışa dönük şekilde kabaklarla birlikte fırın tepsisine dizin. Isıtılmış 130 derece fırında 40 dakika karamelize olana kadar pişirin. Karamelize domates ve kabak karışımını fırından alıp fırının ısısını 160 dereceye çıkartın.
Fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serin. Milföy hamurunu merdaneyle unlu tezgahta açıp tepsiye serin. Hamuru hafifçe çatallayıp 15x26 cm dikdörtgen kesin. Kalan hamurdan 1 cm uzunluğunda şeritler çıkartıp hamurun kenarlarına yerleştirin. Karamelize ettiğiniz domates ve kabak karışımını hamurun ortasına yayın.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında altın rengi olana kadar pişirin (yaklaşık 20 dakika). Fırından alıp frenkmaydanozu ve parmesan peyniriyle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun.