- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler:
2 su bardağı un
Aldığı kadar süt ( kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur)
Şerbet için:
2,5 bardak su
2 su bardağı şeker
birkaç damla limon
Ceviz içi
Yapılışı
Yapılışı:
Hamur nişasta ile ince açılır. açtığımız yufka üç parmak kalınlığında olacak şekildi yufkanın ortasına gelene kadar kat kat şeklinde katlanır. Oklava üzerinde iken belli aralıklarla ceviz konup aynı işlem yapılıp, tekrara katlanır. Cevizleri konulduktan sonra kalan boşluklarda kesilip büzüştürülerek, uçları bastırılarak kapatılır. Derin bir tencerede kızgın yağda kızartılır ve önceden hazırlanmış ve soğumuş şerbete konur. Ardından servis tabağına alınır.