• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Karadağ, Karadağ'a nasıl gidilir, Karadağ nerede?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Karadağ, Karadağ'a nasıl gidilir, Karadağ nerede?​



Montenegre adıyla da bilinen Karadağ Cumhuriyeti, Güneydoğu Avrupa toprakları içerisinde kalan bir Balkan ülkesi. Başkenti Podgorica olan ülke için Adriyatik kıyılarında uzanan şehir ve kasabalarına turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bir tatil ülkesi tanımı yapmak yanlış olmaz. Sanayi adına pek fazla gelişim gösterememiş olan ülkede neredeyse bütün yatırım turizm alanında yapılmış. Dolayısıyla ülkenin en büyük gelir kaynağı turizm.


Karadağ nerede? Karadağ’a nasıl gidilir?

Yaz aylarının yanı sıra kış aylarında da turizm sektörünün canlı olduğu Karadağ ülkesinde yaz aylarında sahiller dolup taşıyor. Hiristiyan dünyasının en renkli bayramı olarak tanımlanan Paskalya Bayramı, Karadağ topraklarında görülmeye değer renkli manzaralar eşliğinde kutlanıyor. Noel zamanında renkli ışıklarla süslenen Karadağ sokak, bu dönemde göz alıcı bir güzelliğe bürünüyor.
Karadağ nerede?
Balkan ülkeleri arasında yer alan Karadağ'ın doğusunda Kosova ve Arnavutluk, batısında Bosna-Hersek ve Hırvatistan, güneyinde Adriyatik Denizi, kuzeyinde ise Sırbistan bulunuyor. Karadağ'ın hemen karşısında ise İtalya'nın doğu kıyıları bulunuyor. Ülke İngilizce'de Montenegro olarak adlandırılıyor.
Karadağ'a nasıl gidilir?
Karadağ ulaşımı için en uygun tercih hava yolu ulaşımı. Karadağ'a ulaşım, ülkenin başkenti olan Podgorica'nın şehir merkezine yaklaşık olarak 11 kilometre uzaklıkta bulunan Podgorica Havaalanı üzerinden gerçekleşiyor. Öte yandan Kotor yakının bulunan Tivat Havaalanı da özellikle yaz aylarında yoğun olarak tercih ediliyor.
İstanbul'dan Karadağ'a direkt olarak aktarmasız ulaşım mümkün iken İstanbul – Pogorica Havaalanı arası ulaşım yaklaşık olarak 1 saat 50 dakika sürüyor.


ALINTIDIR.
 
Üst