Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Karabük Üniversitesi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Slogan Çağdaş Eğitim Yuvası

Kuruluş 28 Mayıs 2007

Eğitim dil(ler)i Türkçe, İngilizce

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal

Lisans öğrencileri 22.000

Akademik birimler 12 Fakülte 3 Yüksek Okul 3 Meslek Yüksek Okulu 4 Enstitü

Konum Karabük, Türkiye

Yerleşke Merkez, Safranbolu, Eskipazar

Web sitesi karabuk.edu.tr

Karabük Üniversitesi ya da kısaca KBÜ, 2007 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Bulunduğu il olan Karabük'ün ismini taşımaktadır. Bünyesindeki 12 fakülte, 3 meslek yüksek okulu, 3 yüksek okul ve 4 enstitü ile akademik etkinliklerini sürdürmektedir.

Kuruluş

Karabük Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan 17 üniversiteden biridir.

Kampüs

Spor

Kapalı Spor Salonu’nun yanı sıra, kampus içerisinde bir adet basketbol sahası, bir adet tenis kortu ve bir adet voleybol sahası bulunmaktadır. 25.000 kişilik stadyum inşaatı 2012 yılında başlamış olup, 2013 yılının Haziran ayında bitmesi planlanmaktadır. Olimpik yüzme havuzu inşaatı da devam etmektedir.

Sağlık

Sağlık hizmetleri Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yürütülmektedir.

Sosyal Yaşam

Üniversite her yıl bahar şenlikleri düzenlemektedir. Ayrıca üniversite bünyesindeki pek çok öğrenci kulübü veya topluluğu yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Konserler, Mühendislik Fakültesi binasının karşısında bulunan alanda düzenlenmektedir. İnşaatın bitmesiyle birlikte 2014 yılı bahar şenliklerinin stadyumda yapılması planlanmaktadır.

Konukevi

Safranbolu’da bir adet konuk evi bulunmaktadır.

Araştırma ve Geliştirme İmkanları

Üniversite bünyesinde 8 adet araştırma merkezi bulunmaktadır.
Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Yenilenebilir Enerji Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
İş Güvenliği ve Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri Koordinatörlüğü
Tarih, Kültür, Sanat Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Enerji ve Çevre Teknolojileri Birimi
Üniversitenin demir çelik ar-ge binasının inşaatı devam etmektedir.

Üniversiteye Kabul

Karabük Üniversitesi, her yıl yüz binlerce lise son sınıf öğrencisi ve mezununun Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversitelerine kabul edilmek için girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre lisans düzeyinde öğrenci kabul etmektedir. Karabük Üniversitesi’ne giren öğrenciler, üniversite hayatının ilk eğitim döneminin başında İngilizce yeterlilik sınavına girmek zorundadır. Üniversite bünyesindeki tüm bölümlerde zorunlu hazırlık eğitimi verilmektedir. Üniversite tarafından yapılan İngilizce yeterlilik sınavından yeterli puanı alanlar bölümlerine geçmeye hak kazanırken, sınavda başarılı olamayanlar İngilizce hazırlık programına alınırlar. Yine üniversite belirli koşulları sağlaması koşuluyla üniversite dışındaki TOEFL, KPDS gibi sınavlardan alınan notlarla, öğrencilerin bölümlerine geçmesine olanak tanımaktadır.

Eğitim

Eğitim Dili

Bazı bölümlerde tamamen Türkçe eğitim verirken, bazı bölümlerde %30 İngilizce, bazı bölümlerde ise tamamen İngilizce eğitim verilmektedir.

Yabancı Dil Eğitimi

Üniversitede gerekli muafiyet koşullarını taşımayan tüm öğrenciler için İngilizce hazırlık sınıfı zorunludur. Üniversiteye girildiğinde yapılan dil sınavından yeterli puanı alan öğrenciler bölümlerine geçebilmekte, başarısız öğrenciler ise hazırlık sınıfına alınmaktadır. Eğitim süresi bir yıl olup dil eğitimi Yabancı Diller Yüksek Okulu öğretim üyeleri tarafından verilmektedir.

Uzaktan Eğitim

Üniversite bünyesinde bazı bölümlerde Uzaktan eğitim verilmektedir.

Akademik Birimler

Fakülteler

Karabük Üniversitesi'nde 12 fakülte bulunmaktadır.
Edebiyat Fakültesi
Fen Fakültesi
Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
İşletme Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Orman Fakültesi
Safranbolu Turizm Fakültesi
Teknik Eğitim Fakültesi
Teknoloji Fakültesi
Tıp Fakültesi

Yüksek Okullar

Karabük Üniversitesi'nde 3 yüksek okul bulunmaktadır.
Sağlık Yüksek Okulu
Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu
Yabancı Diller Yüksek Okulu

Meslek Yüksek Okullar

Karabük Üniversitesi'nde 3 meslek yüksekokulu bulunmaktadır.
Meslek Yüksek Okulu
Safranbolu Meslek Yüksek Okulu
Eskipazar Meslek Yüksek Okulu

Enstitüler

Karabük Üniversitesi'nde 4 enstitü bulunmaktadır.
Demir Çelik Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü

Öğrenci Kulüpleri ve Toplulukları

Üniversitede şuan aktifliğini sürdürmekte olan 35 öğrenci kulübü ve topluluğu bulunmaktadır.

Aktif Gençlik Kulübü
Ana Mehteran Takımı
Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Kulübü
Bilgi Teknolojileri ve Yazılım Kulübü
Bilimtey Bilim Kulübü
Çevre ve Sağlık Kulübü
Doğa Sporları Kulübü
Endüstri Mühendisliği Kulübü
Estetik Hareketler Kulübü
Genç Girişimciler Kulübü
Halk Dansları Kulübü
Karabük Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü