Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

kara orman pastası

LeadeR

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Ağu 2014
  • Mesajlar
    319
  • MFC Puanı
    0
PANDISPANYA ICIN:
4 tane yumurta
50 gr. nisasta (4 yemek kasigi)
150 gr.un (1 su bardagi)
175 gr seker(1 su parmagindan bir parmak eksik)
4 yem. kas. sicak su
2 yemek kasigi kakao
3yemek kasigi visne marmelati
1 sise visne kompostosu
visneleri süsün suyunu dökmeyin pandispanyalari
islatmak icin kullanin
KREMASI:
4 tane cig krema (SCHLAGSAHNE)
4tane krema sertestirici (SAHNESTEIF)
4-5 yemek kasigi seker
1 tane vanilya
Tarif
önce yumurtalar 4 yem kas. sicak su ile 2-3 dakika cirpilir
sonra ceker yavas yavas eklenir
krema kivamina gelene kadar cirpilir yaklasik 15 dakika.
Un,kabartma tozu,ve nisasta önce iki sefer havalandirilarak bir kaba elenir
sonra yavasca krema kivamindaki harca dökülür bundan sonra mikser kullanmayin kasikla karistirin.
Daha sonra 26 cm lik yaglanmis ve galeta unu dökülmüs kaliba dökkün önceden isitdiginiz 170 dereceli firinda pisirin.
pisen pandispanyaleri sogduktan sonra 3 kesin ve visne suyuyla islatin
KREMANIN YAPILISI:
hepsi cirpma kabina alinarak mikserle krema sertlesene kadar cirpilir yaklasik 5 dakika sonra visne suyu ile islattigimiz pandispanyanin ilk katina 1 kasik visne marmelati ve krema sürülür visneden biraz eklenir
2.pandispanya konur ayni islem tekrar yapilir son pandispanyada konulduktan sonra istenilen sekilse süslenir
3 saat buzdolabinda bekletmenizi tavsiye ederim
Herzaman dedigim gibi deneyin pisman olmayacaksiniz
12930633622611549_400.jpg
 
Üst Alt