Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kara Harp Okulunun Ana ilkeleri

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Kara Harp Okulunda eğitim ve öğretimin planlanmasında, programlanmasında ve uygulanmasında aşağıdaki ana ilkeler göz önünde bulundurulur.

(1) Öğrencilere; Atatürkçü Düşünce Sistemi doğrultusunda Atatürk İlke ve Devrimleri, Atatürk Millîyetçiliği, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlı hizmet bilincinin ve mesleki değerlerin kazandırılması sağlanır.

(2) Millî kültürümüz ve örf ve adetlerimiz evrensel değerler içinde korunarak öğrencilere, millî birlik ve beraberliği güçlendirici ruh ve irade gücü kazandırılır.

(3) Eğitim ve öğretim plan ve programları; lisans eğitiminin ulusal ve uluslararası standartları çerçevesinde çağdaş, bilimsel ve teknolojik esaslara, ülkemizin ve Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçlarına ve ayrıca öğrencinin lisansüstü düzeyde eğitim ve öğretim almasına imkân sağlayacak şekilde hazırlanır.

(4) Kara Harp Okulunun verimliliğinin artırılması, geliştirilmesi ve öğretim elemanlarının yetiştirilmeleri, Genelkurmay Başkanlığının direktif ve prensipleri çerçevesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığınca planlanır ve gerçekleştirilir.

(5) Öğrencilerde, sistemli düşünce yeteneği ve disiplini, yaratıcılık, çağdaş demokrasi ile insan haklarına saygılı hukuk devleti anlayışı ve buna uygun davranışlar geliştirilir, öğrencilerin her konuyu sistemli düşünce yapısı içinde sorgulaması sağlanır.

(6) Kara Harp Okulunda eğitim ve öğretim metodu olarak öğrenci merkezli aktif metot uygulanır. Askerî eğitim, dört ana faaliyet alanında (eğitim-atış-fiziki yetenek-ikmal ve bakım) planlanır.

(7) Her türlü faaliyetin icrasında, öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesine özen gösterilir.

(8) Öğrenciler, güzel sanatlarla, sanat değeri yüksek eserlerle ilgilenmeleri ve olimpik sporlardan en az birisiyle meşgul olmaları konularında teşvik edilir.

(9) Öğrencilerin vizyon sahibi olması, mesleki ve sosyal yönden entelektüel bakış açısına sahip olması sağlanır.

Üst Alt