Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kara Delik

Sade

Desire becomes surrender, surrender becomes power.
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    3,318

DBRpl1.jpg

Kara delik, astrofizikte, çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan, kütlesi büyük bir kozmik cisimdir. Kara delik, uzayda belirli nicelikteki maddenin bir noktaya toplanması ile meydana gelen bir nesnedir de denilebilir.

Hawking'in yeni teorisine göre, kara deliğe giriş yapan cisimlerin bir çıkış yolu var.
"Kara deliğe düşen bilgi bir yerde belirmeli," diyen Hawking, bunun için iki yol olduğunu söyledi. Dünyaca ünlü fizikçi, "Kara deliğe giriş yapan şey, ya kara deliğin ucunda bir tür holograma dönüşüyor ya da alternatif evrende ortaya çıkıyor," dedi.
"Kara deliğe kapılırsanız pes etmeyin! Bir çıkış yolu mümkün..."
Kara deliğin insanların düşündüğü kadar karanlık olmadığını söyleyen Hawking, alternatif evrenlere geçişin nasıl mümkün olduğunu anlattı. Ancak kara deliğe kapılan bedenlerin, aynı evrene dönüşünün mümkün olmadığını, farklı bir evrene geçiş yapabildiklerini söyledi.
"Kara delikle ilgili alternatif tarihlerin varlığı da bunun mümkün olabileceğine işaret ediyor."
Yeterince büyük ve hareket eden bir kara deliğe kapılan cisimlerin, kaybolmadığını, yalnızca başka bir evrene geçiş yapıyor olabileceğini söyleyen Hawking, "Uzay yolculuğuna meraklı biri de olsam, bunu denemem; çünkü kendi evrenine dönüş mümkün değil," dedi. Tarihe bakarak da bunun doğruluğuna işaretler olduğunu ekledi.
Teoriye göre kara deliklerin çekim gücüne kapılıp içine doğru hareket eden cisimler, kara deliğin dış kısmında bulunan bir alanda emiliyor.

-Gitme İmkanım Olsa Keşke *

El Presidente

" Sen bir aysın,ben kara gece.."
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    227
Uzay bölümüne taşındı.

Sade karadeliğe düşmek demek, atomlarına kadar parçalanmak demektir. :D Allah muhafaza.

Sade

Emektar Üye
  • MFC Puanı
    3,318
Çok eğlenceli olur sanırım :D
Yok yok biz de o şans yok Bir Daha Dönmemek Üzere Mars’a Gidecek kişilerden biri bile değiliz :p

El Presidente

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    227
Çok eğlenceli olur sanırım :D
Yok yok biz de o şans yok Bir Daha Dönmemek Üzere Mars’a Gidecek kişilerden biri bile değiliz :p

İyiki de değiliz. Mars'a o insanları götürecek olan kişi Elon Musk bile ben böyle birşey yapamam diyor.

Onlar zaten telafi edilemez bir hayal kırıklığına uğrayacaklar ya neyse. :D

El Presidente

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    227
Marslı filmini izledin mi muhtesem ötesi :sawyer

Kurgu, bilim bakımından mükemmel. Ama o hani birden fırtına vuruyor. uzay aracını falan kaçırıyorlar ya. Heh işte Mars'ta fırtınalar öyle hemen patlayıp biten birşey değil. Marsta fırtınalar devasa ve aylarca sürüyor. Öyle bir fırtınada dışarda yürümeyi bırak kafanı uzatsan mermi yağmuruna tutulmuş gibi delik deşik olursun. :D

Mars henüz insanlık için elverişli bir ortam değil. Zaten radyasyonu ne yapıcaklar o belli değil daha :D

Sade

Emektar Üye
  • MFC Puanı
    3,318
Kurgu, bilim bakımından mükemmel. Ama o hani birden fırtına vuruyor. uzay aracını falan kaçırıyorlar ya. Heh işte Mars'ta fırtınalar öyle hemen patlayıp biten birşey değil. Marsta fırtınalar devasa ve aylarca sürüyor. Öyle bir fırtınada dışarda yürümeyi bırak kafanı uzatsan mermi yağmuruna tutulmuş gibi delik deşik olursun. :D

Mars henüz insanlık için elverişli bir ortam değil. Zaten radyasyonu ne yapıcaklar o belli değil daha :D

Sen şimdi yıldızlar arasınıda kesin izlemişsindir
En duygusal al ağlamıştım ben :D uzay boşluğunda kadının adamla buluşma anı :klbk

El Presidente

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    227
Sen şimdi yıldızlar arasınıda kesin izlemişsindir
En duygusal al ağlamıştım ben :D uzay boşluğunda kadının adamla buluşma anı :klbk

İzlemem mi. K-PAX'ı bile izlemiş biriyle konuşuyorsun. :D

Merakın varsa böyle şeylere K'i de izle. Görsellikten daha çok duygusal yanı ağır basan bir film.

Üst Alt