Kantaron Otunun Faydaları
Kantaron otunun esas özelliği ve faydaları
Kantaron otunun esas özelliği ve faydaları
1 Beyni sakinleştirir.
2 İştahı açar.
3 Sinirsel depresyonu önler.
4 Yara iyileştirici özelliğine sahiptir.
5 İshali keser.
6 Solucan düşürür.
7 İdrar söktürür.
8 Böbrek ve Safra kesesindeki taşların düşmesinde yardımcı olur.
9 Sindirim sistemini düzenler.
10 Kan temizleme özeliğine sahiptir.
11 Romatizmini önler.
12 Hastalık sonrası vücudun güçlenmesinde son derece yararlıdır.
13 Çocukların yatak ıslatmalarında kullanılabilir.
14 Haşlanmış suyu dezenfekten olarak kullanılır.
15 İrinli yaraların çabuk iyileşmesinde yardımcı olur.
16 Karaciğer, böbrek, mide hastalıklarında kullanılabilir.
17 Bronşitlerde, Akciğer iltihaplarına iyi gelir.
18 Soğuk algınlığında terletici etkisi ile hastaya iyi gelir.
19 Hazırlanmış tıbbî yağı, güneş ve diğer yanıklarda, kesiklerde kullanılır.
20 Safra söktürücü ve ağrı kesici etkisine sahiptir.
21 Kansere karşı koruyucu etkiye sahiptir. Bundan başka birçok alanda kullanılır. Kantaron bitkisi doğru ve dozunda kullanıldığında yaklaşık 50 çeşitten fazla hastalığa yarar sağladığı kanıtlanmıştır.
KULLANMA ŞEKLİ
Taze kurutulmuş Kantaron otunun çiçeğini ezdikten sonra 11.5 litre suya bir yemek kaşığı atılır. Sonra hafif ateşte 1015 dakika kaynatıp, gün içerisinde çay, su yerine içilir veya ezilen bitkiyi 3 katı bal ile karıştırıp sabah, öğlen ve akşam tok karına yenilir.
KULLANMA SÜRESİ
Şikayet ortadan kalktıktan sonra hemen kesilmelidir. Eğer şikayet devam ederse, 6 ay kullandıktan sonra en az 3 ay ara verilmelidir.
ZARARLARI
Uzun süre ve fazla kullanıldığında vücutta kaşıntı yapar.
Bu bitkinin sadece çiçeği değil; yaprağı ve dalı da çok faydalıdır. Herkes, hasta olmadan önce de bu bitkiyi arasıra çay yerine kullanmalıdır. Özelikle ruhsal gerginlik hâllerinde bu şifalı bitki çok yararlıdır.