Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kansızlığa İyi Gelen Besinler

Peony

Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    44,845
  • MFC Puanı
    29,224
Kansızlığa İyi Gelen Besinler

Kan yapan, kansızlığa iyi gelen besinleri gelin hep birlikte inceleyelim. Kansızlık (Anemi) Pek çok insanın kansızlıkla başı derttedir. Eğer tedevi edilmez ise kansere varana kadar pek çok kötü sonuç doğurabilecek bir hastalık. Anemi aslında tedavisi çok kolay olan bir rahatsızlık. Tedavi için modern tıp ilaçlarlarından yararlanılabileceği gibi alternatif tıptanda yararlanılabilir.

Isırganotu: Genelde hor görülen ısırganotu, kan yaptırıcı özelliği nedeniyle, kansızlığa karşı mutlaka kullanılması gereken bir bitkidir.Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış ısırganotu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş ısrırganotu çayı soğutulmadan yudumlanır.

Arslanpençesi: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış arslanpençesi, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Gün boyunca 3 bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan yudumlanır.

Civanperçemi: Yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış civanperçemi, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır ve yarım dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş civanperçemi çayı soğutulmadan yudumlanır.

Üzüm pekmezinin de kansızlığa iyi geldiği, kan yaptığı saptanmıştır.

Adaçayı yapraklarından elde edilen toz kanı düzeltir. Ahlat (yaban armudu),
kan deveranını düzenler. Armut, kansızlığı giderir.
Arpa’nın suda kaynatılarak elde edilen sıvısı kansızlığa iyi gelir.
Biberiye çiçekleri ekmek ve tereyağı ile birlikte yenirse kanı temizler.
Böğürtlen yaprakları içeriği oluşmadan toplanıp gölgelikte demetler halinde
kurutulur ve bundan yapılan şurup kanı temizler.
Çentiyane çiçeği, sonbaharda toplanır, kansızlığa iyi gelir.
Çilek, vücudu serinletir, zehirlerden arındırır ve kanı temizler.
Fındık, içerdiği B grubu vitaminler nedeniyle kan yapısını kuvvetlendirip,
ruhsal gerginliği ortadan kaldırır.
Isırgan otu kökü ve yaprakları kaynatılıp içilirse kanı temizler ve kan
yapar.
Ispanak, pancar, lahana, dere otu, havuç, elma, erik, üzüm, domates ve
kayısı kansızlığa iyi gelir. Taze yaprakları salata yapılarak yenirse kanı
temizler. Kökü kurutularak kavrulur, kahve gibi içilir veya kahveye ilave
edilir.
Kantaron kansızlığa iyi gelir.
Karalahana kan dolaşımını düzenler, metabolizma rahatsızlıklarını
iyileştirir. Lahana kanı temizler.
Kavun’un en önemli özelliği, kanı temizlemesidir.
Kereviz, semizotu kanı temizler.
Kırmızı ayrıkotu kökünden yapılan ilaçlar ağrıları dindirir, kanı temizler.
Melek otu kanı çoğaltır.
Mürver ağacı meyveleri ile vitamin kürü yapmak ve kanı temizlemek için bol
miktarda mürver meyvesi yenir.
Pırasada bol miktarda vitamin vardır. Çiğ yenildiğinde kan yapıcı etki
gösterir.
Sarımsak kanı temizler.
 
Üst Alt