- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Haz 2015
-
- Mesajlar
- 12,474
-
- MFC Puanı
- 1,810
Kanser düşmanı sebzeler tezgahlarda..
Readers Digest dergisinin haberine göre, sonbaharda manavlarda yerlerini alan bazı sebzelerin kanserin bir numaralı düşmanı olduğu ortaya çıktı.
Evlerimizin bazı köşelerinde süs olarak bulundurduğumuz kabağın kanser oluşum riskini azalttığını biliyor muydunuz?
En son Kanadada 6,177 kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre sonbahar sebzeleri böbrek kanseri riskini yüzde 26 azaltıyor.
Kabak, ıspanak, tatlı patates, balkabağı, karalahana ve lahana içerdiği zengin zeaksantin, beta-karoten ve lüteinler sayesinde sık rastlanan böbrek kanseri riskini yüzde 26 azaltıyor.
Kadınlardaki yumurtalık kanseri ile erkeklerdeki akciğer kanseri riskini azaltan birçok kimyasalı içinde barındıran sonbahar sebzelerinin çekirdekleri de şifa kaynağı.
Kabak çekirdeği, fitesterol adı verilen hastalık düşnanı bir kimyasalı içinde bulunduruyor. Ancak uzmanlar kabak çekirdeğini kabaktan çıkardıktan sonra yıkamayı, bir kapta kuruttuktan sonra tuz ve zeytinyağı ile orta dereceli bir fırında 2025 dakika kavurduktan sonra tüketmeyi öneriyor.
Readers Digest dergisinin haberine göre, sonbaharda manavlarda yerlerini alan bazı sebzelerin kanserin bir numaralı düşmanı olduğu ortaya çıktı.
Evlerimizin bazı köşelerinde süs olarak bulundurduğumuz kabağın kanser oluşum riskini azalttığını biliyor muydunuz?
En son Kanadada 6,177 kişi üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre sonbahar sebzeleri böbrek kanseri riskini yüzde 26 azaltıyor.
Kabak, ıspanak, tatlı patates, balkabağı, karalahana ve lahana içerdiği zengin zeaksantin, beta-karoten ve lüteinler sayesinde sık rastlanan böbrek kanseri riskini yüzde 26 azaltıyor.
Kadınlardaki yumurtalık kanseri ile erkeklerdeki akciğer kanseri riskini azaltan birçok kimyasalı içinde barındıran sonbahar sebzelerinin çekirdekleri de şifa kaynağı.
Kabak çekirdeği, fitesterol adı verilen hastalık düşnanı bir kimyasalı içinde bulunduruyor. Ancak uzmanlar kabak çekirdeğini kabaktan çıkardıktan sonra yıkamayı, bir kapta kuruttuktan sonra tuz ve zeytinyağı ile orta dereceli bir fırında 2025 dakika kavurduktan sonra tüketmeyi öneriyor.