OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Kandillerin Vazgeçilmezi
Miraç kandili, regaip kandili, mevlüt kandili ve diğer kandillerin olmazsa olmazlarından birisi de kandil simididir. İslam alemi için çok önemli ve manevi açında çok değerli geceler olan bu kandillerde müslümanların birbirlerine ikram ettikleri en güzel şeylerden birisi de kandil simididir.
Ayrı bir tadı ve kıvamı olan kandil simidini sizde evinizde yaparak sevdiklerinize ve misafirleriniz ikram edebilirsiniz. Özellikle çayın yanında yemesi ayrı bir keyif olan kandil simidinin tarifini verelim;
Kandil Simidi Malzemeleri
1 adet yumurta sarısı
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta akı
4 yemek kaşığı susam
Kandil Simidi Yapılışı
Püf noktası:
Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına dikkat edin.
Hazırladığınız simitlerin büyüklüğüne göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.
Servis önerisi:
Hazırladığınız kandil simitlerini arzuya göre çörek otuna da batırabilirsiniz.
Hazırlanışı
Yumurta sarısı, yoğurt, ayçiçek yağı ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir karıştırma kabına alın.
Üzüm sirkesi, tuz ve toz şeker ekledikten sonra bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın.
Azar azar eklediğiniz un üzerine elenmiş kabartma tozu ve simitlere aroma verecek mahlebi katın.
Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurup simit hamurunu hazırlayın.
Hamuru küçük bezeler haline getirin. Hafifçe yağlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak rulo şeklinde açın.
Uç kısımlarını birleştirdiğiniz hamurlara halka şeklini verin. Üst kısımlarını öncelikle çırpılmış yumurta akına sonrasında susama batırın.
Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kandil simitlerini, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.
Afiyet olsun…
Miraç kandili, regaip kandili, mevlüt kandili ve diğer kandillerin olmazsa olmazlarından birisi de kandil simididir. İslam alemi için çok önemli ve manevi açında çok değerli geceler olan bu kandillerde müslümanların birbirlerine ikram ettikleri en güzel şeylerden birisi de kandil simididir.
Ayrı bir tadı ve kıvamı olan kandil simidini sizde evinizde yaparak sevdiklerinize ve misafirleriniz ikram edebilirsiniz. Özellikle çayın yanında yemesi ayrı bir keyif olan kandil simidinin tarifini verelim;
Kandil Simidi Malzemeleri
1 adet yumurta sarısı
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı mahlep
5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Üzeri için:
1 adet yumurta akı
4 yemek kaşığı susam
Kandil Simidi Yapılışı
Püf noktası:
Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında bekletilmiş olmasına dikkat edin.
Hazırladığınız simitlerin büyüklüğüne göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.
Servis önerisi:
Hazırladığınız kandil simitlerini arzuya göre çörek otuna da batırabilirsiniz.
Hazırlanışı
Yumurta sarısı, yoğurt, ayçiçek yağı ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir karıştırma kabına alın.
Üzüm sirkesi, tuz ve toz şeker ekledikten sonra bir kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın.
Azar azar eklediğiniz un üzerine elenmiş kabartma tozu ve simitlere aroma verecek mahlebi katın.
Tüm malzemeyi özleşene kadar yoğurup simit hamurunu hazırlayın.
Hamuru küçük bezeler haline getirin. Hafifçe yağlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde avuç içinizle bastırarak rulo şeklinde açın.
Uç kısımlarını birleştirdiğiniz hamurlara halka şeklini verin. Üst kısımlarını öncelikle çırpılmış yumurta akına sonrasında susama batırın.
Fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kandil simitlerini, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin.
Afiyet olsun…