Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

KALBİNİ DİNLE SEN, NELER SÖYLÜYOR?

Seth

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    15
Türk Kardiyoloji Derneği, Novartis’in desteğiyle kalp sağlığına dikkat çekmek için ‘Kalbini Dinle Sen’ isimli bir şarkı hazırlıyor. Sözlerini İsra Gülümser’in yazdığı şarkının düzenlemesini İskender Paydaş, seslendirmesini Murat Dalkılıç üstlenecek. Üstelik şarkı da gerçek kalp seslerine de yer verilecek. Size, günde ortalama 100 bin kez atan kalbinizin sadece 100 atışını kampanya için bağışlar mısınız?” deseler, “Hayır” der misiniz?

fft16_mf6080421.Jpeg

Ben de 29 Eylül ‘Dünya Kalp Günü’nde sosyal medyada başlayacak kampanya için söylenen gün ve saatte Levent’teki Marşandiz Stüdyoları’ndaydım. Kampanyaya kalp sesini bağışlayacak Tan Sağtürk, star TV’de ‘Bugün’ün sunucusu Ece Belen Atrek ve radyocu Cem Arslan da… Ayşe Arman ise daha sonra geldi stüdyoya ve destek oldu kampanyaya…

Türk Kardiyoloji Derneği yöneticileri özel bir steteskopla kalp ritmimizi kaydetti. İskender Paydaş, her kalbin sesini, ritm atışlarına göre şarkıya mix edecek.

Kaydı yapan doktor bana bir şey söylemedi, ama sunucu Atrek, “Doktor, en hızlı atan kalbin benimki olduğunu söyledi” dedi. Onun yaşı 24, benimki 54…

İskender Paydaş herhalde, Atrek’in kalp sesini şarkının en hızlı kısmına, benimkini de slow bölümlere mix’ler. Şarkı ortaya çıkınca bakalım kalbimin sesini tanıyabilecek miyim?

Kamu spotu izlenmiyor

Dünyada her yıl 17.3 milyon insan, kalp ve damar hastalıklarından yaşamını yitiriyor.

2030 yılında bu sayının 23 milyona yükselmesi bekleniyor. Düşük ve orta gelirli ülkelerde kalp ve damar hastalıklarından ölüm oranı yüzde 82…

Peki Türkiye’de durum ne?

Türkiye Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Lale Tokgözoğlu’na hem bunu sordum, hem de şarkılı bir kampanya yapmalarının sebebini… TKD Başkanı şunları söyledi:

“TÜİK’in istatistiklerine göre 2013 yılında Türkiye’de kalp ve damar hastalıklarından ölenlerin oranı yüzde 39.6 iken bu oran 2014’te yüzde 40.4’e yükseldi. O nedenle kalp sağlığı çok önemli. Bu oranı azaltmanın yolları da belli:

Sigarayı bırakmak, dengeli beslenmek, tuzu, içkiyi azaltmak, hareket etmek, bel çevresini inceltmek ve stresten uzak durmak.

Günümüzde artık insanların kamu spotu izlemediği, kamu spotu çıkınca kanal değiştirdiği bilinen bir gerçek. İnsanların izlemeyeceği bir kamu spotu yapmak yerine, sosyal medyada müzikli bir kampanyayı uygun gördük. Müziğin insanları birleştirici etkisi büyük.

Güzel bir şarkıyla gençlerin ilgisini çekip, sağlıklı yaşam ve kalp sağlığı konusundaki mesajlarımızı onlara iletelim istedik. Ortaya sadece gençlerin değil, müzikseverlerin de beğeneceği güzel bir şarkı çıktı.”

Güzel sanatlar kuruyor

Türk Kardiyoloji Derneği’nin ‘Kalbini Dinle Sen’ kampanyasına kalbinin sesini bağışlayanlardan Tan Sağtürk’le ayak üstü epey sohbet ettik.

Tan Sağtürk’ün Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde adına dans okulları olduğunu biliyordum, ama şu günlerde yoğun olarak ilgilendiği iş hakkında bilgim yoktu.

Akademi sayısını Türkiye genelinde 25’e çıkaran Sağtürk, “Bu aralar bütün enerjimi, Bilgi Üniversitesi’nde açılacak Güzel Sanatlar Fakültesi’ne harcıyorum” dedi.

Geçen yıl Bilgi Üniversitesi’yle bu amaçla işbirliği imzaladıklarını ve üniversitenin de izin için YÖK’e başvurduğunu anlatan Sağtürk, şöyle konuştu:

“Müzik, tiyatro ve dans eğitiminin verileceği bir fakülte olacak. Ben projenin kurucusuyum. YÖK’ten izin çıktığı an eğitime başlayabilmek için gerekli hazırlıkları tamamlamak üzereyiz. Bir taraftan stüdyolar yapılıyor, diğer taraftan eğitmenler ve sanatçı adaylarının seçimleri var. Yoğun bir tempoda çalışıyoruz.

Üst Alt