OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Kakaolu Krem Şantili Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
Yarım su bardağı irmik,
Yarım su bardağı su,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 su bardağı un.
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı su.
Üzeri İçin:
1 paket kakaolu krem şanti,
Krem şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt.
Sponsorlu Bağlantılar
Kakaolu Krem Şantili Revani Yapılışı
Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup 5 dakika mikser ile çırpalım.
Üzerine yoğurdu, irmiği, suyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edip karıştıralım. (revani harcımız ne katı ne sıvı orta halli bir kek harcı kıvamında olmalı)
Kare borcamı hafif yağlayalım ve harcımızı döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Şerbeti için; 2 su bardağı şekeri tencereye alalım ve rengi koyu bordo olup, karamelize oluncaya kadar karıştıralım.
Üzerine suyu ilave edelim ve karıştırarak kaynatalım.
Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatalım ve ılımaya bırakalım.
Ilık revaninin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökelim ve şerbeti çekmesini bekleyelim.
Kakaolu krem şantiyi hazırlayalım ve katılaşana kadar buzdolabında bekletelim.
Revani şerbeti çekip soğuduktan sonra üzerine kakaolu krem şantiyi döküp düzgünce yayalım.
Kakaolu Krem Şantili Revanimizin üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapalım.
Not: Ölçü kare borcam içindir.
Püf Noktası: Bu revaninin en önemli özelliği şerbetinin yakılarak hazırlanması.
3 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı yoğurt,
Yarım su bardağı irmik,
Yarım su bardağı su,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2 su bardağı un.
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı su.
Üzeri İçin:
1 paket kakaolu krem şanti,
Krem şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt.
Sponsorlu Bağlantılar
Kakaolu Krem Şantili Revani Yapılışı
Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyup 5 dakika mikser ile çırpalım.
Üzerine yoğurdu, irmiği, suyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edip karıştıralım. (revani harcımız ne katı ne sıvı orta halli bir kek harcı kıvamında olmalı)
Kare borcamı hafif yağlayalım ve harcımızı döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Şerbeti için; 2 su bardağı şekeri tencereye alalım ve rengi koyu bordo olup, karamelize oluncaya kadar karıştıralım.
Üzerine suyu ilave edelim ve karıştırarak kaynatalım.
Kaynayınca kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynatalım ve ılımaya bırakalım.
Ilık revaninin üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökelim ve şerbeti çekmesini bekleyelim.
Kakaolu krem şantiyi hazırlayalım ve katılaşana kadar buzdolabında bekletelim.
Revani şerbeti çekip soğuduktan sonra üzerine kakaolu krem şantiyi döküp düzgünce yayalım.
Kakaolu Krem Şantili Revanimizin üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapalım.
Not: Ölçü kare borcam içindir.
Püf Noktası: Bu revaninin en önemli özelliği şerbetinin yakılarak hazırlanması.