-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698
Kakaolu ıslak kurabiye tarifi
Islak Kakaolu Kurabiye Tarifine Yer Veriyoruz Islak Kek Tarifi oLarak bugünde ıslak kurabiye tarfine yer verelim istedik gerçekten göründüğü kadarda leziz bu kurabiyeler damak zevkinize hitap edicek ıslak kurabiye yapımı resimli olarak sitemizde yer almaktadır kurabiye tarifleri resimli bir anlatımla daha rahat kurabiye tarifini yapabilmeniz için sizlerle ıslak kek tarifi ve kurabiye tarifleri ve tatlı tarifleri ile oktay usta da anlatılmıştır.
ISLAK KURABİYE MALZEMELERİ
- Üç Yemek Kaşığı kakao 25 gr. kakao
- 125 gr. margarin
- Bir Adet yumurta
- Bir çay bardağı toz şeker
- Bir çay bardağı sıvıyağ
- Bir paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
- Ve Son oLarak Aldığı kadar un
KAKAOLU ISLAK KURABİYE ŞERBETİ İÇİN
- ÜÇ çay bardağı şeker
- ÜÇ çay bardağı su
- VE Bir Çay Kaşığı Kadar Limon Suyu
ISLAK KURABİYE TARİFİ YAPIMI
Önce Islak kurabi tairif için şerbetimizi hazırlıyoruz,Şekerimizi Ve Suyumuzu karıştırıp Tencerede Ocagımıza alıyoruz KAynamaya başladıktan sonra 7 8 dk daha ateşin altını kısıyoruz kaynamaya bırakıyoruz bu arada limon suyunu ekliyoruz bunun ardından ateşten alıyoruz ıslak kurabiye şerbetini sogumaya bırakıyoruz 1 saat kadar….tarfimizi bekletiyoruz pasta tarfi ve kek tarfi ve kurabiye tarfi adresi….
bunun Ardındansa Kakaolu Islak Kurabiye yapımı İçin un hariç kalan hamur malzemelerini herhangi bir kaba alıp karıştırıyoruz karıştırmayı kesmeden hamurumuzu yavas yavas karıştırarak ekliyoruz amacımız yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmek
Hazırladıgımız Islak Kurabiye hamurundan Canınızın İsTedigi Büyüklükte hamur parçası alıyor ve elimizle yuvarlayıp yağlı kağıtla kaplanmış tepsimize diziyoruz
Kurabiye yapımı için önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında kakaolu kurbiyelerin üzeri çatladığını görene kadar pişiriyoruz ama dikkat edin bu işlem çok uzun sürmüyor
Fırından Aldıktan sonra kakaolu kurabiyemizi ıslak kurabiyeye dönürtürmek için kuru kurabiyelerimizi sırasıyla Sıcak Olan kurabiyelemizi Soğuk olan şerbetimize batırıp çıkarıyoruz ve tabağımıza dizip üzerine hindistan cevizi yada antep fıstığı ile süslüyoruz.

Islak Kakaolu Kurabiye Tarifine Yer Veriyoruz Islak Kek Tarifi oLarak bugünde ıslak kurabiye tarfine yer verelim istedik gerçekten göründüğü kadarda leziz bu kurabiyeler damak zevkinize hitap edicek ıslak kurabiye yapımı resimli olarak sitemizde yer almaktadır kurabiye tarifleri resimli bir anlatımla daha rahat kurabiye tarifini yapabilmeniz için sizlerle ıslak kek tarifi ve kurabiye tarifleri ve tatlı tarifleri ile oktay usta da anlatılmıştır.
ISLAK KURABİYE MALZEMELERİ
- Üç Yemek Kaşığı kakao 25 gr. kakao
- 125 gr. margarin
- Bir Adet yumurta
- Bir çay bardağı toz şeker
- Bir çay bardağı sıvıyağ
- Bir paket kabartma tozu
- Bir paket vanilya
- Ve Son oLarak Aldığı kadar un
KAKAOLU ISLAK KURABİYE ŞERBETİ İÇİN
- ÜÇ çay bardağı şeker
- ÜÇ çay bardağı su
- VE Bir Çay Kaşığı Kadar Limon Suyu

ISLAK KURABİYE TARİFİ YAPIMI
Önce Islak kurabi tairif için şerbetimizi hazırlıyoruz,Şekerimizi Ve Suyumuzu karıştırıp Tencerede Ocagımıza alıyoruz KAynamaya başladıktan sonra 7 8 dk daha ateşin altını kısıyoruz kaynamaya bırakıyoruz bu arada limon suyunu ekliyoruz bunun ardından ateşten alıyoruz ıslak kurabiye şerbetini sogumaya bırakıyoruz 1 saat kadar….tarfimizi bekletiyoruz pasta tarfi ve kek tarfi ve kurabiye tarfi adresi….
bunun Ardındansa Kakaolu Islak Kurabiye yapımı İçin un hariç kalan hamur malzemelerini herhangi bir kaba alıp karıştırıyoruz karıştırmayı kesmeden hamurumuzu yavas yavas karıştırarak ekliyoruz amacımız yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmek
Hazırladıgımız Islak Kurabiye hamurundan Canınızın İsTedigi Büyüklükte hamur parçası alıyor ve elimizle yuvarlayıp yağlı kağıtla kaplanmış tepsimize diziyoruz
Kurabiye yapımı için önceden ısıttığımız 200 dereceli fırında kakaolu kurbiyelerin üzeri çatladığını görene kadar pişiriyoruz ama dikkat edin bu işlem çok uzun sürmüyor
Fırından Aldıktan sonra kakaolu kurabiyemizi ıslak kurabiyeye dönürtürmek için kuru kurabiyelerimizi sırasıyla Sıcak Olan kurabiyelemizi Soğuk olan şerbetimize batırıp çıkarıyoruz ve tabağımıza dizip üzerine hindistan cevizi yada antep fıstığı ile süslüyoruz.