OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Kakaolu bisküvilerle hazırlanan tabanı, kurutulmuş yaban mersininin yanı sıra vişne suyu aromasını çok seveceksiniz...
Cheesecake yapımında kullanacağınız kelepçeli kek kalıbının dış kısmını tamamen alüminyum folyoyla kaplayın.
Malzemeler
4 paket kakaolu bisküvi (600 gram)
80 gram tereyağı
Kreması için:
500 gram mascarpone peyniri
250 gram labne peyniri
200 gram pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yaban mersinli sos için:
200 gram kurutulmuş yaban mersini
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı vişne suyu
1/2 su bardağı su
Nasıl yapılır
Kakaolu bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile mutfak robotunda hamur haline gelene kadar karıştırın. Dilimlerin kalp şeklini alacağı kelepçeli kek kalıbının tabanını hazırladığınız kakaolu bisküvi katıyla kaplayın. Aralarda boşluk kalmamasına ve bisküvi katının kalıbın her yerinde aynı yükseklikte olmasına dikkat edin. Soğuması için buzdolabına kaldırın. Suyunu süzdürdüğünüz mascarpone ve labne peynirini karıştırma kabına alın. Pudra şekeri ve limon suyu eklediğiniz krema karışımını, mikser yardımıyla yüksek devirde karıştırın.
Dolaptan çıkardığınız kakaolu cheesecake katının üzerini hazırladığınız krema karışımıyla kaplayın. Üzerini streç filmle kapladıktan sonra buzdolabında üç saat kadar dinlendirin. Cheesecake'in üzerini kaplayacak kurutulmuş yaban mersinli sosu hazırlamak için; yaban mersinleri, vişne suyu, içme suyu, pudra şekeri ve mısır nişastasını küçük bir sos tenceresine alın.
Nişastanın topaklanmaması için tahta bir kaşıkla karıştırdığınız sosu kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirin. Dolapta dinlenen tabanı kakaolu cheesecake'in üzerini hazırladığınız kurutulmuş yaban mersinli sosla kaplayın. Sosun donması için kısa bir süre daha buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun...
Cheesecake yapımında kullanacağınız kelepçeli kek kalıbının dış kısmını tamamen alüminyum folyoyla kaplayın.
Malzemeler
4 paket kakaolu bisküvi (600 gram)
80 gram tereyağı
Kreması için:
500 gram mascarpone peyniri
250 gram labne peyniri
200 gram pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yaban mersinli sos için:
200 gram kurutulmuş yaban mersini
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı vişne suyu
1/2 su bardağı su
Nasıl yapılır
Kakaolu bisküvileri küçük parçalar halinde kırıp, oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ile mutfak robotunda hamur haline gelene kadar karıştırın. Dilimlerin kalp şeklini alacağı kelepçeli kek kalıbının tabanını hazırladığınız kakaolu bisküvi katıyla kaplayın. Aralarda boşluk kalmamasına ve bisküvi katının kalıbın her yerinde aynı yükseklikte olmasına dikkat edin. Soğuması için buzdolabına kaldırın. Suyunu süzdürdüğünüz mascarpone ve labne peynirini karıştırma kabına alın. Pudra şekeri ve limon suyu eklediğiniz krema karışımını, mikser yardımıyla yüksek devirde karıştırın.
Dolaptan çıkardığınız kakaolu cheesecake katının üzerini hazırladığınız krema karışımıyla kaplayın. Üzerini streç filmle kapladıktan sonra buzdolabında üç saat kadar dinlendirin. Cheesecake'in üzerini kaplayacak kurutulmuş yaban mersinli sosu hazırlamak için; yaban mersinleri, vişne suyu, içme suyu, pudra şekeri ve mısır nişastasını küçük bir sos tenceresine alın.
Nişastanın topaklanmaması için tahta bir kaşıkla karıştırdığınız sosu kısık ateşte 8-10 dakika kadar pişirin. Dolapta dinlenen tabanı kakaolu cheesecake'in üzerini hazırladığınız kurutulmuş yaban mersinli sosla kaplayın. Sosun donması için kısa bir süre daha buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun...