- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
MALZEMELER
Cupcake karışımı için:
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 su bardağı şekersiz çiğ krema
1 paket toz krem şanti
90 gram beyaz çikolata
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı ince çekilmiş granül kahve
Servisi için:
50 gram rendelenmiş bitter çikolata
1 tatlı kaşığı taze kahve çekirdeği (arzuya göre)
KAÇ ADET?
10 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
40 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
Püf noktası:
Fırından çıkan mini mini, sıcacık kapkeklerin çökmemesi için; cupcake hamuru hazırlığında yumurta ve toz şekeri uzun süre çırpmaya, kabartma tozu ve unu eledikten sonra kullanmaya dikkat edin.
Servis önerisi:
Son olarak krema karışımını konduracağınız kapkekleri arzuya göre sıcak suyla karıştırdığınız az miktarda granül kahve ile ıslatabilirsiniz.
Kremasını eklediğiniz kapkekleri buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Kıvam alması için öncelikle krema karışımını hazırlamalısınız. Şekersiz çiğ kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynama noktasına getirin. Ocaktan alın.
Küçük küplere ayırdığınız beyaz çikolatayı, kaynama noktasına gelen çiğ kremaya atıp aralarda karıştırarak kremanın kendi sıcaklığında eritin. Soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
Oda sıcaklığında ılınan beyaz çikolatalı karışıma toz krem şanti, ince çekilmiş granül kahve ve pudra şekeri ilave edin. Bir mikser yardımıyla hızlı devirde çırptığınız krema karışımını 1 saat kadar buzdolabında soğutun.
Cupcake hamuru için; yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde şeker taneleri tamamen eriyip krema haline gelene kadar çırpın.
Granül kahveyle karıştırılmış süt, ayçiçek yağı ve rendelenmiş portakal kabuğunu da ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Elenmiş un ve kabartma tozu ilave ettiğiniz karışımı tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın.
İçlerine kağıtlar yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı muffin kalıplarına hazırladığınız cupcake harcından üçer yemek kaşığı kadar doldurun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kapkekleri oda sıcaklığında 5 dakika kadar dinlendirin.
Kıvam alan krema karışımını sıkma torbasına alın. Arzu ettiğiniz uç kısmını kullanarak kapkeklerin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın.
Arzuya göre kahve çekirdeği kırıkları ya da rendelenmiş bitter çikolata ile süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Cupcake karışımı için:
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 su bardağı şekersiz çiğ krema
1 paket toz krem şanti
90 gram beyaz çikolata
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı ince çekilmiş granül kahve
Servisi için:
50 gram rendelenmiş bitter çikolata
1 tatlı kaşığı taze kahve çekirdeği (arzuya göre)
KAÇ ADET?
10 ADET
HAZIRLAMA SÜRESİ
40 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ
20 DAKİKA
Püf noktası:
Fırından çıkan mini mini, sıcacık kapkeklerin çökmemesi için; cupcake hamuru hazırlığında yumurta ve toz şekeri uzun süre çırpmaya, kabartma tozu ve unu eledikten sonra kullanmaya dikkat edin.
Servis önerisi:
Son olarak krema karışımını konduracağınız kapkekleri arzuya göre sıcak suyla karıştırdığınız az miktarda granül kahve ile ıslatabilirsiniz.
Kremasını eklediğiniz kapkekleri buzdolabında beklettikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.
NASIL YAPILIR?
Kıvam alması için öncelikle krema karışımını hazırlamalısınız. Şekersiz çiğ kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynama noktasına getirin. Ocaktan alın.
Küçük küplere ayırdığınız beyaz çikolatayı, kaynama noktasına gelen çiğ kremaya atıp aralarda karıştırarak kremanın kendi sıcaklığında eritin. Soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
Oda sıcaklığında ılınan beyaz çikolatalı karışıma toz krem şanti, ince çekilmiş granül kahve ve pudra şekeri ilave edin. Bir mikser yardımıyla hızlı devirde çırptığınız krema karışımını 1 saat kadar buzdolabında soğutun.
Cupcake hamuru için; yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alın. Mikser yardımıyla, yüksek devirde şeker taneleri tamamen eriyip krema haline gelene kadar çırpın.
Granül kahveyle karıştırılmış süt, ayçiçek yağı ve rendelenmiş portakal kabuğunu da ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
Elenmiş un ve kabartma tozu ilave ettiğiniz karışımı tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın.
İçlerine kağıtlar yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı muffin kalıplarına hazırladığınız cupcake harcından üçer yemek kaşığı kadar doldurun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kapkekleri oda sıcaklığında 5 dakika kadar dinlendirin.
Kıvam alan krema karışımını sıkma torbasına alın. Arzu ettiğiniz uç kısmını kullanarak kapkeklerin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayın.
Arzuya göre kahve çekirdeği kırıkları ya da rendelenmiş bitter çikolata ile süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.