ÇENGELLİİĞNE
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 16 Eki 2013
-
- Mesajlar
- 776
-
- MFC Puanı
- 0
Malzemeler
3 çorba k. yağ
5 iri mantar (ıslak bir bezle silinip, iri doğranmış)
5 orta boy sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten
sonra ince doğranmış)
2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
1 demet doğranmış maydanoz
250 g küp kesilmiş kabuksuz domates
75mi (5 çorba k.) sek beyaz şarap yada bazilik sirke(isteğe bağlı)
125 mi (1/2 su bardağı) balıksuyu (beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20 dakika haşlanması ile
elde edilmiş)
750 g somon balığı filetosu
1/2 çay k. tuz
tane karabiber
1 limon
2-3 defne yaprağı
2 çorba k. krema (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Önce fırınınızı 170 °C'ye getirip ısıtın.
yağı bir kapta eritin-. Yağ kızınca mantarları, sivribiberi, taze soğanı ve maydanozu ilave edin. Ateşin üzerinde bir kaç kez karıştırdıktan sonra domatesi katın. Beyaz şarabı ilave edip, hafif ateşte domatesler suyunu çekip tekrar bırakmayana kadar pişirin. Balık suyunu koyup, 5 dakika daha pişirin. Ateşten alın.
Somon filetosunu 5 eşit parçaya bölün. Tuz ve biber serpin. Sote edilmiş sebzeleri, somon filetosunu, limon dilimleri ve defne yapraklarını, kremayı yağlı kağıt ya da alüminyum folyonun içine yerleştirin.
İçine malzemeyi yerleştirdiğiniz yağlı kağıt ya da alüminyum folyoyu sıkıca kapatın ve tepsiye yerleştirip, yaklaşık 10-15 dakika fırında pişirin.
Kağıtta somonları fırından çıkarıp, dikkatlice kağıdı açın ve önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın.
Afiyet Olsun