Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
15-16 adet poğaça için:
- 125 gram tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- 10 gram yaş maya
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Yarım çorba kaşığı toz şeker
- 2-3 su bardağı un
- Bir yumurta sarısı
Derin bir kaba yumuşamış tereyağı, yumurta ve yoğurdu koyun.
Yaş maya ve karbonatı da ilave edip elinizle karıştırın.
Tuz ve toz şekeri koyup, yavaş yavaş un ekleyerek yoğurun. (Yumuşacık bir hamur olacak)
Hamurun kabarmasını beklemeden elinizle ufak parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Kek kağıtlarına dörder adet minik hamurları koyun.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin.
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika daha sonra 180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Not: Dilerseniz hamurların içine peynir, kıyma vs. Koyabilirsiniz.