• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Kadınlarda Libido Eksikliği

-Ruhefza-

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
4 Mar 2019
Konular
932
Mesajlar
4,109
MFC Puanı
1,190
Kadınların, seks isteğine karşılık vermesi libido ya da cinsel istek ile gerçekleşir. Kadınların seksüel istekleri kişisel olarak farklılıklar gösterebilir. Bu konuda kadınlar erkeklerden farklıdırlar. Cinsel istekleri, oldukça düşük düzey fantazilerle sınırlı kalabileceği gibi yüksek düzeyde fantazi de içerebilir. Normal bir kadının cinsel fonksiyonu, vasküler ve endokrin, mental, nörolojik sistemlerle yakından ilişkilidir. Bu nedenle libido eksikliği ya da bir başka deyişle cinsel istek kaybı kadınlarda farklı sebeplere dayanır. Libido kaybının sebebi, fizyolojik veya psikolojik olabilir.
Libido kaybının depresyon ya da daha başka ruhsal sebeplerden kaynaklı olması halinde, tedavinin de psikolojik yöntemlerle yapılması gerekir. Libido kaybının ruhsal nedenlere dayalı olduğuna karar vermeden önce, fizyolojik muayene ve testlerin mutlaka yapılması gerekir. Fizyolojik bir neden ortaya çıkarılamadığı taktirde, ruhsal nedenlere yönelmek gerekir. Örneğin, libido eksikliği beyinsel nedenlerle olabilir. Beyindeki bazı merkezleri etkileyen kazalar, bazı beyin ameliyatları libidoyu azaltabilir.
Kadınlarda en sık rastlanan libido düşüklüğü sebepleri, hormonlar arasında oluşan düzensizlikler ya da çeşitli sebeplerle testosteron hormonundaki düşüşlerdir. Yaş ileriliği de kadınlarda libido azalmasının sebepleri arasında. Özellikle menopoz dönemine girmiş kadınlarda, testosteron üretimi ile östrojen üretiminin düşüklüğü libido kaybına sebep olmaktadır.
Beynin hipofiz bölümünde oluşan küçük çaplı kistler de prolaktin hormonu salgıladıklarından testosteron hormonunun düşük üretilmesine sebep olabilirler.
Kadınlarda yaşanan libido düşüklüğünün tedavisi erkeklere oranla daha zordur. Çünkü, hala testosteron yerine koyma tedavisi neredeyse sadece erkeklere uygulanan bir tedavi şeklidir. Ancak menopoz nedeniyle testosteron hormonu ve östrojen hormonu azalmalarında, vücuda hormon takviyesi yöntemiyle tedavi edilmesi mümkündür ve yaşlanan kadına yaşam enerjisi sağlar. Ancak tedavi edilmeden önce, durumun detaylı hormon testleriyle belirlenmesi ve hormon tedavisinin çok bilinçli yapılması gerekir.
Erkeklerin bu hormonu kadınlara oranla 20-30 kat ürettikleri ve libido eksikliği için hormon seviyelerinin çok düşmesi gerektiği dikkate alınarak, kadınların küçük testosteron desteklerinden bile büyük yararlar görebilecekleri düşünülmektedir. Bununla birlikte testosteron kullanımı kadınlarda sorumluluk, bilgi birikimi ve uzmanlık gerektirmektedir. İstenmeyen tüylere, karaciğer fonksiyonlarında bozukluklara ve kolesterol artışına yol açabilecek böyle bir tedavinin başlatılması ciddi bir karardır.​
 
Üst