125 gr. sanayağı (erimeden)
Yarım su bardağı süt
2 yumurta
bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Açmak için mısır nişastası
Serbeti icin
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Limon
Tarif
Tereyağı eritin, yarısını kadayıfın üzerine dökün.
Kadayıfı elinizle iyice karıştırarak yağı yedirin.
Cevizi de ilave edip iyice karıştırın.
1 yufkayı açın, fırcayla yağlayın.
Üzerine ikinci yufkayi serin, tekrar yaglayin.
Kisa kenarina denk gelecek sekilde, uzunlamasina bolca kadayif serin.
Siki bir sekilde rulo yapin.
Iki parmak kalinliginda parcalar kesin.
Kesilmis kenari tepsiye gelecek sekilde 150 derecede (300 F) pembelesinceye kadar pisirin.
Ayri bir tencerede serbeti kaynatin.
Kaynamaya baslayinca, 2-3 damla limon ilave edin. (Serbetin oldugunu anlamak icin tirnaginizin uzerine minik bir damla damlatin, dagilmiyorsa olmus demektir.)
Kadayifin ve serbetin sogumasini bekleyin.
Her ikisi de sogukken serbeti dokun.
Arada bir kasikla serbeti tatlilarin uzerine gezdirin.
Yarım su bardağı süt
2 yumurta
bir fiske tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Açmak için mısır nişastası
Serbeti icin
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Limon
Tarif
Tereyağı eritin, yarısını kadayıfın üzerine dökün.
Kadayıfı elinizle iyice karıştırarak yağı yedirin.
Cevizi de ilave edip iyice karıştırın.
1 yufkayı açın, fırcayla yağlayın.
Üzerine ikinci yufkayi serin, tekrar yaglayin.
Kisa kenarina denk gelecek sekilde, uzunlamasina bolca kadayif serin.
Siki bir sekilde rulo yapin.
Iki parmak kalinliginda parcalar kesin.
Kesilmis kenari tepsiye gelecek sekilde 150 derecede (300 F) pembelesinceye kadar pisirin.
Ayri bir tencerede serbeti kaynatin.
Kaynamaya baslayinca, 2-3 damla limon ilave edin. (Serbetin oldugunu anlamak icin tirnaginizin uzerine minik bir damla damlatin, dagilmiyorsa olmus demektir.)
Kadayifin ve serbetin sogumasini bekleyin.
Her ikisi de sogukken serbeti dokun.
Arada bir kasikla serbeti tatlilarin uzerine gezdirin.