Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kadayıflı Bezelyeli Pilav

Herkül

Canım Dedem
Admin
Konum
BERGAMA
  • Üyelik Tarihi
    4 Haz 2013
  • Mesajlar
    32,171
  • MFC Puanı
    62,236
Kadayıflı Bezelyeli Pilav
rJQa8z.jpg


m160112_a8df6.jpg

200 gram taze tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
Pilav İçin
1 su bardağı pilavlık pirinç (ıslatılmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı su (veya et suyu)
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
1 kase haşlanmış veya konserve bezelye
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1/2 demet incecik kıyılmış yeşil soğan
Tuz, karabiber

m160112_fceb4.jpg

Pirinci tuzlu sıcak suda 1-2 saat ıslatın, Sonra birkaç defa iyice yıkayın, Pilav tenceresinde yağı eritin, Fıstıkları yağda kavurun pembeleşince pirinci koyun,
Pirinçleri saydamlaşana kadar kavurun, Pirinç kavrulmaya yakın taze soğanı ekleyin, Karıştırarak biraz birlikte kavurun, Sonra dereotu, kuş üzümü, bezelyeyi ilave edin, Tuzunu, baharatını ve 1,5 bardak sıcak suyu koyun, Tencerenin kapağını kapatıp ocağın ateşini yükseltin, Su fokurdadıktan sonra ocağın altını kısın, Pilav suyunu çekince demlendirin, Demlenen pilavı biraz soğuması için bekletin, Kadayıfı erimiş tereyağı ile birlikte iyice yoğurun, Kelepçeli kek kalıbını yağlayın ve içine kalıba göre kesilmiş yağlı kağıt serin, Üzerine kadayıfın yarısını iyice bastırarak yayın, Üzerine pilavı dökün sonra kalan kadayıfı bastırarak yerleştirin, 180 derecede ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin, Pilavı kalıptan çıkarın ve servis yapın.

m160112_d2c69.gif
 

Bezelye

♫♪ Deniz üstü köpürür ♪♫, Hey canım rinnan nay ri
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    25 May 2016
  • Mesajlar
    5,364
  • MFC Puanı
    2,153
Hoş geldin kalp krizi yüreğime :sigara
 
Üst Alt