- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Malzemeler:
1 kase pirinç
1 kg kuzu kuşbaşı
2,5 kg kaburga
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
100 gr badem
1 bardak su
1 yemek kaşığı domates salçası
Suyuna katmak için tane karabiber..
Yapılışı
Yapılışı: Bir kase pirinci,tuz ve 1 bardak su ile bir tencerede pişireceğiz.1 kilo kuzu kuşbaşını,tuz ve 1 bardak su ile ayrı bir tencerede pişiriyoruz.Amaç pişirmekten ziyade diriliğini öldürmek.Bunlar suyunu çektikten sonra ikisini bir kapta harmanlıyoruz.Karabiber ekliyoruz.Bu oluşan kaburganın iç malzemesi..
Kaburganın hazırlığı; 3 tarafını açıyor ve içini tuzlayıp,karabiberle ovuyor.sonra 2 tarafını dikiyor ve bir taraf açıkta kalıyor..Bir cep oluşturuyor..Harcı içine dolduruyor.Kalan yeri dikiyor.. Kaburgayı üzerine çok az 1 yemek kaşığı kadar salça sürüp tencerede nar gibi kızartıyor.Sonrasında kaburganın yarısına kadar sıcak su döküyor..Taneli karabiber atıyor,köpüğünü alıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.. Yaklaşık 3 saatte pişiyor..Kaburgayı çıkardıktan sonra haşlanmış ve kavrulmuş bademi üzerine serpiyoruz