- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Kabuklu Sarımsak Turşusu
Bu da kabuklu sarımsak turşusu tarifi
MALZEMELER:
Taze sarımsak
Sirke
Limon tuzu
Toz şeker
Tuz
Su
YAPILIŞI:
Taze sarımsaklar yıkanır.Kavanoza yerleştirilir.Üzerine tuzlu su eklenir.Günde bir defa suyu boşaltılıp tekrar tuzlu su eklenir.Bu işleme 3 gün boyunca tekrar edilir.4. gün sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker ve su karıştırılıp sarımsakların üzeri kapanana kadar eklenir.Bir kaç gün sonra turşunuz hazır.
Taze sarımsak
Sirke
Limon tuzu
Toz şeker
Tuz
Su
YAPILIŞI:
Taze sarımsaklar yıkanır.Kavanoza yerleştirilir.Üzerine tuzlu su eklenir.Günde bir defa suyu boşaltılıp tekrar tuzlu su eklenir.Bu işleme 3 gün boyunca tekrar edilir.4. gün sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker ve su karıştırılıp sarımsakların üzeri kapanana kadar eklenir.Bir kaç gün sonra turşunuz hazır.